• İstanbul16 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİLEK ÜRETİCİSİ 424 KİŞİ FİDELERİNİ TESLİM ALDI
15 Mayıs 2020 Cuma 09:26

ÇİLEK ÜRETİCİSİ 424 KİŞİ FİDELERİNİ TESLİM ALDI

Seydişehirli'de toplamda 848 Bin çilek fidesi dağıtıldı.

 

Seydişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ile 28 mahalleye çilek fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Kırsalda 17, merkezde 11 mahalle olmak üzere 424 çilek üreticisi fidelerini teslim aldı.

 

Merkezde Alaylar 1, Alaylar 2, Hacıseyitali, Bahçelievler, Saadetler, Seyidharun , Sofuhane, Kızılcalar, Ulukapı, Yenicami ve Değirmenci mahalleri ile kırsalda Akçalar, Bostandere, Gevrekli, Ortakaraören, Taraşçı, Boyalı, Gökhüyük, Gökçehüyük, Kızılca, Muradiye, Taşağıl, Oğlakcı, Tol, Ketenli,Dikilitaş, Yaylacık, Mesudiye 'de toplam 848 Bin çilek fidesi üreticisine teslim edildi.

 

Planlanan faaliyetler doğrultusunda üreticilere Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile çilek fidesi dağıtımının gerçekleştirildiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar başlatıldı.Büyükşehir Belediyemizin tarımsal üretimin desteklenmesi çalışmaları kapsamında hazırladığı ‘Çilek Destekleme Projesi’ ile Seydişehir'de çilek üretiminde bizde varız.Toprağa alın teriyle hayat veren ve üretkenliğiyle ülkemize destek olan çiftçi kardeşlerimize hayırlı ve bereketli olmasını dilerim" dedi.

Başkan Tutal; "kırsal ve merkez mahallelerimizde her geçen gün çilek üreticisi sayımız artarak devam ediyor. Seydişehir'de bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve çiftçilere gelir getirici yeni kaynaklar sağlanması amacıyla çalışmalarımız devam edecek. Üretimde bizde varız diyen çiftçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız "şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1037 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim