• İstanbul19 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
08 Ekim 2018 Pazartesi 09:10

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

CHP SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞI, ÜLKEMİZDE VE İLÇEMİZDE SON GÜNLERDE YAŞANAN EKONOMİK VE SİYASİ GELİŞMELERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

CHP Seydişehir Teşkilatı adına Başkan Orhan Özel şu açıklamalarda bulundu.

Ülkemiz maalesef son aylarda çok ağır ekonomik bunalımlar yaşamaktadır. Bu bunalım ve zorluklar sonucu, bir çok şirket yada şahıs konkordato ilan etmekte, yada iflas bayrağını çekmektedir. En basit çözüm ise işçi çıkartılarak, firmalar küçülmektedir. Bunun yansımaları da eşinin yada çocuğunun basit bir ihtiyacını karşılayamayan babalar ve anneler intihar etmekte yada yuvaları yıkılmaktadır.

Biz bu gemide hep beraber olduğumuzun farkındayız. Batarsak da beraber batacağımızı, mutlu olursak da bundan hepimizin nasipleneceğini biliyoruz. Bunun için yıllardır, gelir dağılımın da adaletinin sağlanması, Üretimin; özellikle de Tarım ve Hayvancılığın teşvik edilmesini için feryat ediyoruz. Dünyada kendine yetebilen 7 ülkeden biri iken, bugün, her türlü tohum, buğday, arpa, pirinç, nohut, fasulye, et ve had da samanı dahi ithal eder duruma düştük. Elimiz de hiçbir milli sanayi tesisi kalmadı. En basit tuvalet kâğıdına bile muhtaç durumdayız. Yapmayın, etmeyin, şeker fabrikaları, stratejiktir satmayın dedik dinletemedik. Benzeri onlarca yanlış sayılır. Bu yapılanlardan sonra bu zor bugünlere geldik.

Bu zorlukları hep beraber aşalım derken, bir duyduk dünyanın en lüks Uçağı alınmış. Ona da eyvallah dedik. Bir daha duyduk Amerikan emperyalizminin paravan ve karanlık şirketi Mckinsey şirketine teslim olunmuş. Yetkililere adeta yalvardık, bunlar bizi Osmanlının son döneminde Düyun-u Umumiye ile düşürdükleri tuzağa aynen çekiyorlar dedik. Şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız bu tuzağın farkına vardı.

Sonuç olarak bu sıkıntılara son vermenin tek yolu; İktidarı ve muhalefeti ile. Zengini ve fakiri ile. Patronu ve işçisi ile hele Çiftçisi ve köylüsü ile herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirip, fedakarlık da bulunmasıdır. Ama öncelikle bu fedakarlığı yapacak olan, iktidarı ve yerel yönetimleri elinde bulunduranlar olmalıdır. Zaten bizi de bu noktada en çok üzen de burası olmuştur; Şöyle ki Ülkemiz ve İlçemiz insanı bu kadar zorda iken, Belediyelerin bütçesi merkez tarafından yüzde otuz kısıtlanmış ve adeta yatırımlar tıkanmış iken, Belediyemizin bütçesinden tüm yerel yönetim yetkililerini Antalya ya lüks tatile , Parti kadın kollarını Çanakkale gezisine göndermesini anlamış değiliz. Hele her gün televizyonlarda boy gösterip, hayallerimize süs katan bir hocamızı, bir sürü para harcayıp ilçemize getirilmesi daha da vahim. Kaldı ki etrafımızda o kadar kıymetli alimler var iken.

 Amacımız ilçemiz de ikilik yaratmak değil, güzel hizmetlerin yapıldığına da şahit oluyoruz. Ancak hizmetlerin kesintisiz yürüyebilmesi için gereksiz harcamalara son verilmelidir. Sürekli arsa satarak bu sağlanamaz. Yarın ülkede ve ilçede satacak bir şey kalmayabilir. Bu konuda tüm yöneticileri daha dikkatli olmasını gerekmektedir. Seydişehir kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haber toplam 822 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim