• İstanbul14 °C
  • Ankara15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demokrasi şehitlerini unutmadılar... unutulmadılar...
27 Ocak 2020 Pazartesi 09:21

Demokrasi şehitlerini unutmadılar... unutulmadılar...

Saygı ve özlemle

Seydişehir’de demokrasi haftasında, suikast ile öldürülen şehitler düzenlenen törenle anıldı. Barış ve kardeşlik adına güvercinler uçurtuldu.

CHP, ADD, Eğitim-Sen, Eğitim- İş sendikası Atatürk anıtına konan çelenklerin ardından ortak açıklamayı Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Hürriyet Demiral yaptı.

Demiral, törende yaptığı konuşmada, Ocak ayının toplumsal hafızayı yoklama zamanı olduğunu belirterek şunları söyledi:

Demiral, “31 Ocak 1990’da kurucu genel başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilmesiyle başlayan süreç, Turan Dursun, Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu cinayetleriyle sürdü. Çetin Emeç, Onat Kutlar, Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı, Ali Gaffar Okkan suikastları da aynı karanlık odakların hain planlarıdır. Bu yönüyle bakıldığında, suikastların asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olduğu açıktır. Bu suikastların arkasındaki güçlerin bir türlü gün yüzüne çıkartılmamasıdır.

Bugün milletçe el ele vererek bilinçli ve kararlı bir biçimde bütün yurtsever güçlerin örgütlenmesinin zamanı gelmiştir. Böyle bir örgütlenme sonucu verilecek mücadele ile Atatürk’ün bizlere sunduğu aydınlık yola gideceğimize şüphe yoktur. İşte bu yüzden hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Buğun burada hepimiz Uğur Mumcu olmalıyız, bugün burada hepimiz Muammer Aksoy olmalıyız. Bugün burada hepimiz Gaffar Okkan ve bugün burada hepimiz, şüphesiz ki Mustafa Kemal Atatürk Olmalıyız. Mücadeleleri rehberimiz olan tüm devrim şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Anıları önünde eğiliyor ve Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma mücadelesinde olacağımıza söz veriyoruz. “

Bu haber toplam 1106 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim