• İstanbul15 °C
  • Ankara14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DERECEYE GİREMEDİ AMA ÖDÜL ALDI
20 Temmuz 2020 Pazartesi 08:49

DERECEYE GİREMEDİ AMA ÖDÜL ALDI

BAŞKAN MEHMET TUTAL, ETKİLENDİĞİ RESMİ YAPAN ÖĞRENCİYİ MAKAMINA DAVET ETTİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Seydişehir’de liseler arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giremeyen Nafiye Önal Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından ödüllendirildi.

 

15 Temmuz konulu düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren resimlerin sergilendiği Milli İrade Meydanında, İlçe Protokol Üyeleri ile birlikte sergiyi gezen Başkan Tutal’ın Nafiye Önal tarafından yapılan karakalem resim çalışmaları dikkatini çekti.

 

Önal’ın çalıştığı resimlerin dereceye giremediğini öğrenen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, öğrenciyi arayarak görüşmek istediğini belirtti ve makamına davet etti.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın makamına gelen Nafiye Önal, şaşkınlık içerisinde olduğunu böyle bir durumu beklemediği belirtti.

 

Karakalem portre çalışmaları yaptığını kaydeden Nafiye Önal; “15 Temmuz konulu bir resim yarışması düzenlendiğini öğrendim. Okuldaki öğretmenim beni arayarak böyle bir yarışmaya katılabileceğimi söyledi. Bende internetten 15 Temmuz konulu videoları izlemeye başladım. Videolarda başları tankların altında ezilen insanları görünce çok etkilendim ve videoları izleyemedim, kapattım. Resim yapmak bana video izlemekten daha kolay geldi. Resimlerimi çalışmaya başladım “dedi.

 

15 Temmuz resim sergisini gezerken Önal’ın yaptığı resimlerin dikkatini çektiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “15 Temmuz kökü dışarıda olan içeriden planlanmış din adına Müslümanların kullanıldığı bir ihanet hareketi. Askerin içine sızarak böyle bir ihanet hareketinin yapılması çok sıkıntılı. Amerika’nın İsrail’in istediği bir rejim getirmek için Türkiye’yi iç savaşa götürmek istediler. Elhamdülillah milletin sokaklara dökülmesi ve milletin başında yer alan Cumhurbaşkanımızın çağrısı bunu engelledi” dedi.

 

Bu kalkışmayı geriye çeviren önemli ana temalardan birinin de Ömer Halisdemir olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “15 Temmuz’u unutmamak, hatırlamak gerekiyor. Yaptığın çalışmada vatandaşın yumruğu ile tankı durdurması; bir tarafta bayrak, bir tarafta köprü, bir tarafta Ömer Halisdemir’in portresinin yer alması çok güzel bir karakalem çalışması olmuş. Kalem sadece yazmayla değil, bir çizgi ile birçok şeyi ifade edebiliyor” diye konuştu.

 

Bilgisayar Mühendisliğini düşünen Nafiye Önal’a tavsiyelerde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; konuşmasını şöyle sürdürdü; “Günümüzde yazılımlar önemli. Yazılımlaı kontrolde edebiliyor. Bizim bu ülkede kullandığımız her şey a’dan z’ye kadar yerli ve milli olması gerekiyor. Biz belli bir yaşa geldik. Ancak hizmet edebilir ve gençlere rehberlik edebiliriz. Ama biz sizlere güveniyoruz. Hedef koymak değil, hedef

doğrultusunda çalışmak gerekiyor, ben yapmış olduğun çalışmalardan dolayı seni tebrik ediyorum” dedi

 

Başkan Tutal, karakalem çalışmalarına devam etmesini istediği Nafiye Önal’a günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim