• İstanbul21 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"DÖNÜŞÜM SENİNLE BAŞLAR"SLOGANIYLA  SIFIR ATIK  PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
17 Ağustos 2019 Cumartesi 09:45

"DÖNÜŞÜM SENİNLE BAŞLAR"SLOGANIYLA SIFIR ATIK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Seydişehir Belediyesi gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak, görüntü kirliliği oluşturan ve doğada uzun süre kaybolmayan pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için harekete geçti.

 

İlk Pet Şişe Dönüşüm Kutusu Başkan Tutal tarafından Seydişehir Belediyesi önünde bulunan 15 Temmuz Milli İrade Meydanına bırakıldı.

 

Pet şişe, ambalaj, pil ve cam için çeşitli noktalara geri dönüşüm istasyonları yerleştiren Seydişehir Belediyesi "Dönüşüm Seninle Başlar" sloganı yazılı Pet Şişe Dönüşüm Kutuları ile sıfır atık projesini kapsamında  pet şişelerin dönüşümünü de arttırmayı hedefliyor. 

 

Çevre ve doğaya sahip çıkmanın her bireyin görevi olduğunu, yerel yönetimlerinde bu konuda toplumu teşvik edecek projelerle vatandaşları bilinçlendirmesi gerektiğini  kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; insan sağlığını her şeyin üstünde tutuyoruz.Gelecek nesillere sağlıklı,yemyeşil bir çevre bırakmak için  çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

 

 Hemşehrilerimizin yoğun kullandığı noktalar ve okullarımıza  geri dönüşüm kutuları yerleştireceğiz diyen  Belediye Başkanı Mehmet Tutal; günlük hayatımızda her gün tonlarca çöpün büyük bir bölümünü, geri dönüşüm ile ekonomiye tekrar kazandırılabilecek atıkları kapsıyor. Hem çevre kirliliğini önlemek hem de geri dönüşümü mümkün olan bu atıkları ekonomiye kazandırmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Yerleştireceğimiz bu  pet şişe sepetleri sayesinde çevreye zarar verebilecek atıkların yerinde ayrıştırmış olacağız. Yeşil alan , çevre ve doğayı korumak adına yaptığımız çalışmalarımızda Seydişehirli hemşehrilerimiz bizlere her zaman destek verdi.Bu projemizde de ben inanıyorum ki vatandaşlarımız kullanmadıkları bu tür atık malzemeleri sepetlere atarak doğaya sahip çıkmak adına önemli bir görev yapmış olacaklar.Pet şişelerin doğada tekrar dönüşümü çok uzun yıllar gerekiyor, sıfır atıkların  geri dönüşümü sağlamak, ekonomiye kazandırmak çevre bilincinin oluşması anlamında büyük önem arz etmektedir.Geleceğimize daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre bırakmak için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 819 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim