• İstanbul9 °C
  • Ankara3 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelleri yaptıkları sanatla aşıyorlar
09 Kasım 2019 Cumartesi 10:55

Engelleri yaptıkları sanatla aşıyorlar

Seydişehir Halk Eğitim Merkezince, engelliler derneğinde açılan dekoratif tablolarla atık malzemeleri sanata dönüştürüyorlar.

Önceki yıllarda geri dönüşüm malzemelerden çeşitli süsler, tablolar yaptıklarını belirten Usta öğretici Derya Doğan, 11 engelli çocuğa sosyal ve kültürel beceriler kazandırma amacıyla bu sanatsal çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Engelli çocukların üretime dönük birtakım ürünler ortaya koymalarıyla hem kendilerinin hem de bizlerin mutlu olduğunu kaydeden Doğan, "Atık malzemelerden ürettikleri ürünleri her aile kullanabiliyor. Bu kursumuza yeni başladık ilerleyen aylarda ortaya konan sanat eserlerini sergilerimizde halkımızın beğenisine sunacağız. Herkesin bize desteği var. Doğada gördüğümüz her türlü atığı dekoratif tablo yapmakta kullanıyoruz.’’ Dedi.

2 yıldır açılan kurslara katıldığını ifade eden engelli Muhammed Uzun, ‘’Sanatsal katkı sağlıyorum. Bu sayede hayata olumlu bakmayı öğrendim. Sanatsal faaliyetlerimle engellerimi de aşıyorum. Arkadaşlarımız bu kurslara katılarak hayata küsmesinler’’

Bu haber toplam 921 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim