• İstanbul19 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ
30 Aralık 2020 Çarşamba 15:38

ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

 

Seydişehir Belediyesi Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yeni kararlar ve tedbirler alarak vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

 

Bu kapsamda Seydişehir Belediyesi kiracısı olan ve İçişleri Bakanlığı genelgesince kapalı olan kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, lokaller, çay bahçeleri, halı sahalar, çocuk oyun bahçeleri, park alanları, restoran, kafe, düğün salonu gibi işletmelerin alınan encümen kararı gereğince kiralarının alınmamasına karar verildi.

 

Ayrıca yine Belediye kiracısı olan ve mücadele kapsamında işyerleri açık olan fakat işlerinde azalma olan kiracılarının da belediye müracaat etmeleri halinde kiralarının 3 ay ertelenmesine ve kira faizi uygulanmayacağı bildirildi.

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal , “Bu zorlu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Esnafımızın her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

Tüm Dünya’da yaşanan Koronavirüs salgını süresince vatandaşların yanında olan Seydişehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı önlemler çerçevesinde iş yerleri kapanan kiracılar ile işyerleri açık olan esnaflar konusunda da önemli kararlar aldı.

 

Başkan Tutal; İçişleri Bakanlığı genelgesince Seydişehir Belediyesinin almış olduğu karar doğrultusunda belediyemiz kiracısı olan esnaflarımızdan işyerleri kapananlardan 3 ay süre ile kiralarını alınmayacak ve kira sözleşmeleri olan işletmelerinde kira sözleşmeleri uzatılacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediyemiz kiracısı olan işletmesi açık olan ve işyerlerinde azalma meydana gelen işyeri sahiplerimizin belediyemize müracaatları halinde kiraları 3 ay boyunca ertelenecek ve ertelenen kiralara faiz uygulanmayacak” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Mehmet Tutal, “Bugüne kadar her zaman vatandaşlarımızın, üreticimizin ve esnaflarımızın yanında olduk, bundan sonra da onlara destek olmayı sürdüreceğiz. Bu kapsamda da kiracımız olan esnaflarımız ile alakalı bazı kararlar aldık. Devletimizin açıkladığı Koronavirüs tedbirleri kapsamında, işyerleri kapanan kiracılarımızdan işyerleri kapalı olduğu süre boyunca kira almayacağız. Kiracımız olan ancak işletmesi açık olan tüm esnafımız için de karar aldık ve onların da kira ödemelerini gecikme zammı yansıtmadan 3 ay süreyle erteledik. Bu kararla hayatın her yönden zorlaştığı bugünlerde esnafımızın bir nebze rahatlamalarını sağlayacağımıza inanıyoruz.

 

Devletimizin alacağı yeni kararlar ve yaşanacak gelişmelere göre yeniden bir değerlendirme de yapabiliriz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla bu süreci de hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum ” dedi.

Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim