• İstanbul9 °C
  • Ankara1 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ETİ A.Ş. İLE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
14 Temmuz 2021 Çarşamba 13:59

ETİ A.Ş. İLE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için; Eti Alüminyum A.Ş. ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında protokol yapıldı.

Birçoğumuzun mezunu olmakla gurur duyduğumuz Endüstri Meslek Lisesinin, son yıldaki gelişmelerle eski günlerine geri döndüğü görülüyor. Bunlardan en sonuncusu ise ETİ Alüminyum A.Ş. ile yapılan protokol oldu.

Bu protokol ile okul atölyeleri en son teknoloji ürünleri ile donatılıyor. Bu durum; öğrencilerin son teknolojiyi kullanarak mesleklerini öğrenmelerini ve nitelikli aranan eleman olmalarını sağlayacak. Ayrıca başarılı öğrenciler, karşılıksız burs ve işe girme imkânına kavuşmuş olacak.

Okul Müdürü Zafer Ülkebaş; Eti Alüminyum A.Ş. ile gerçekleşen protokol şartlarına göre; atölyelerimiz son teknoloji ile donatılarak, ülkemizin sayılı okulları arasında yerini alacak, ayrıca başarılı öğrencilerimiz istihdam ve burs imkânına kavuşmuş olacak, dedi.

Okulumuz nezdinde, ilçemize bu imkânı sağladıkları için; Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan ve hayırsever iş adamı Ekrem Cengiz Bey’e, şahsı ve kurumu adına teşekkürlerini bildirdi.

Meslek Liseleri ile diğer liseler arasındaki farkı kapatma adına mesleki eğitimde yıllardan beri dile getirilen kronik sorunlar birer birer çözülmeye başlandı.

Bu kapsamda; okulumuzda akademik hedefi olanların da eğitimde eşit imkânlara sahip olması adına, bakanlığımızca müfredat uygulama değişikliği gelmiş olup, iki lise bir arada anlayışına göre eğitim verilecektir. Üniversite hedefi olan başarılı öğrenciler 12. Sınıfta meslek dersleri yerine kültür dersleri alacaklar böylece, isteyen öğrenci akademik hedefine giderken, isteyen öğrenci nitelikli meslek sahibi olarak istihdama katılacaktır. Üniversiteyi kazanamadığında elinde mesleği ( altın bileziği ) olacak, kendini boşlukta hissederek özgüven kaybı yaşamayacak ve ülke ekonomisinde yerini alacaktır.

Ayrıca bu yıl "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi bakanlığımızca başlatıldı. Türkiye de belirlenen 1000 okul arasında, Konya’daki 23 okuldan birisi olduk. Bu proje ile idarecisinden öğretmenine, velisinden öğrencisine herkesin hizmet içi eğitim kurslarıyla kendini güncellemeye başladığını belirtti.

Kendini güncellemiş öğretmenler ile son teknolojik atölyelerde meslek öğrenip, karşılıksız burs almak isteyen ve kendini yetiştirdiği takdirde işe yerleşeceğini bilen, aynı zamanda üniversiteye gitmek istediklerinde mağdur olmayacak olan gençlerimizi okulumuza bekliyoruz dedi.

Kapalı spor salonu, halı saha, açık alan fitness aletleri, eğlence alanlı kantin ve müzik eğitim salonu gibi, birçok sosyal ve spor aktivitelerinin yapılabileceği, modern sınıf ve atölye imkanlarının bulunduğu, okulda öğrenci olmak isteyenler için okul tercih kodu: 44748

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim