• İstanbul16 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Galericilere Mesleki Faaliyet Belgesi kursu açılacak
28 Temmuz 2018 Cumartesi 11:13

Galericilere Mesleki Faaliyet Belgesi kursu açılacak

Seydişehir Esnaf ve sanatkârlar odası; Galericilik mesleği ile ilgili Yeni çıkarılan yasa ve düzenlemeler hakkında basına bilgi verdi. Açıklamayı oda başkanı İbrahim Aypar yaptı.

Başkan Aypar; Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 13 Şubat'ta Resmi Gazete ‘de yayımlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği" ile ikinci el araç satışında yeni bir döneme geçilmişti. İsteyen herkesin ikinci el oto satıcısı (galerici) olmasının önüne geçen yönetmelik, ikinci el ticareti yapan işletmelerde pazarlama ve satış görevlisi olarak çalışanlara da mesleki yeterlilik belgesine sahip olma zorunluluğu getirdi. Buna göre odamıza kayıtlı galericilik mesleği ile uğraşan üyelerimiz için 2019 yılına kadar geçiş dönemi olan kurs alma ve akabinde yeterlilik belgelerine kavuşmalarını sağlamış olacağız.

Bu belge ayrıca oto alım satım işini düşünenler içinde geçerli olacak. Mesleki yeterlilik belgesini Kurs ve sınavları için yaklaşık üç aydır yaptığımız çalışmayı sonlandırdık. Buna göre mesleki yeterlilik belgesi kurs ve sınavını odamız hizmet binasında gerçekleştireceğiz. Üyelerimiz ve bu mesleğe sahip olmak isteyenler 30.07.2018 pazartesi günü saat 9.00 dan itibaren odamızda uzman eşliğinde bilgilendirme yapılıp, kayıtlar alınmaya başlanacaktır. Bu sayede en kısa süreçte kurs ve sınavlarımızı tamamlamış olacağız. Kayıt dışı ve haksız rekabetin önüne geçmek ayrıca daha kaliteli hizmet vermek adına bu belgenin önemine inanıyoruz.

Alınacak belgenin Esnaf ve Sanatkârımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Dedi.

Bu haber toplam 855 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim