• İstanbul25 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GENÇLER YARINLAR SİZİN ELİNİZDE YÜKSELECEK
22 Mayıs 2020 Cuma 10:21

GENÇLER YARINLAR SİZİN ELİNİZDE YÜKSELECEK

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen gençleri, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal yalnız bırakmadı.

 

Başkan Tutal tarafından hayata geçirilen “ 19 Mayıs'ta 19 Seçki Eser ” etkinliği amacına ulaştı.

 

Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerinde ikamet eden gençlere kitaplarını 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında dağıtıldı.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gençlerden 11 -13 Mayıs tarihleri arasında Seydişehir Belediyesi Web sitesine online müracaat etmelerini, istedikleri eseri işaretleyerek başvuruda bulunmalarını istemişti.

 

Başvuru yaparak istediği kitabı belirleyen öğrencilere hediyeleri anlamlı bir günde yani 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında dağıtıldı.

 

Gençler kendilerini yalnız bırakmayan ve anlamlı bir günde anlamlı bir etkinliğe imza atan Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür etti.

 

Başkan Tutal, “Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde yaşanan zorlu bir süreç var. Biz bu süreci hem ülkemizde hem de ilçemizde nasıl hafif atlatabiliriz bunun çözümlerini bulmaya çalışıyoruz. Gençlerimize armağan edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor bayramımızda bizde evde kal çağrısına uyan öğrencilerimizin yanında olabilmek ve vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmeleri için böyle bir çalışma yaptık" dedi.

 

Kırsal mahallelerde yetişen gençlerin zor şartlar altında eğitimlerine devam ettiğini kaydeden Başkan Tutal; " kırsal mahallelerimizde bizde eğitim yarışında varız diyerek iddialı olmak güzel bir duygu. Bende köy kökenliyim. Kırsaldaki öğrencilerimizin yaşadıklarını, hangi şartlarda okula gidip geldiklerini biliyorum. Toplumumuzda kitap okuma alışkanlığı çok yoktur. Özellikle kırsalda yaşayan hemşehrilerimizde daha da azdır.Bağ ve bahçe işlerinden vakit bulamazlar, gençlerimizde ailelerine yardımcı olurlar genellikle . Ama ben şunu gördüm artık anne ve babalarımız çocuklarına eğitim ve öğretimleri için imkan sağlıyorlar. Buda bizleri mutlu ediyor. Hz. Mevlana 'nın söylemiş olduğu gibi Bir ayağımız sabit değerlerimizde,diğeri ayağımız ise tüm dünyayı gezmeli bir pergel gibi. Milli ve manevi değerlerine bağlı kendisini yetiştirmiş söz sahibi olabilecek ve kültürel birikimleri olan gençler istiyoruz. Her medeniyet, kendi ışığında kendi gençliğini yetiştirir. Bizim medeniyetimiz büyük bir zenginliktir. Dünya'ya etkilemiş ve yön vermiş medeniyettir. Bilimde, düşüncede, sanatta, siyasette, iktisatta, kısacası hayatın her alanında bu medeniyet ışığında büyük atılımlar yapacak gençlerimizi yetiştirmeliyiz. İdeallerimiz ve ufkumuz olmalı, ideallerini ve ufkunu yitiren toplumlar hem başkalarının kölesi olmaktan hem de yok

olmanın eşiğine gelmekten kurtulamazlar. Bu nedenle her zaman biz gençlerimizin yanındayız .Çünkü yarınlarımız, gençlerimizin ellerinde yükselecek. Bu bayrak yarışında tüm gençlerimize başarılar diliyorum " dedi.

 

Kendilerini ziyaret ederek 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında kitap hediye edilen Gençler; " Başvurularımızı yaptık. Gençlere armağan edilen bir bayramda başkanımız bizleri evimizde ziyaret ederek kitap hediye etti. Biz başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çok mutlu olduk" dediler.

 

Gençlere hediye edilen eserler ise şöyle:

Amak-ı Hayal, Yunus Divanı, Kutadgu Bilig, Bostan Gülistan, Hay Bin Yakzan, Yeraltından Notlar, İnsan Ne ile Yaşar, Beş Şehir, Gül Yetiştiren Adam, Uzun Hikaye, Var Olmak, Bu Ülke, Kültürden İrfana, Reis Bey, Toprak Ana, Güvercin Gerdanlığı, Osmancık, Suç ve Ceza, Atsız Hikayeler.

Bu haber toplam 924 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim