• İstanbul19 °C
  • Ankara26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL "PROJESİNDE ÇOCUKLAR BİSİKLETLERİNE KAVUŞTU
08 Eylül 2018 Cumartesi 10:14

"GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL "PROJESİNDE ÇOCUKLAR BİSİKLETLERİNE KAVUŞTU

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Güle Oynaya Camiye Gel projesinde 40 gün sabah namazına camiye giderek bisiklet almaya hak kazanan çocukların bisikletleri Milli İrade Meydanında dağıtıldı.

Başkan Tutal, Güle Oynaya Camiye Gel projesi kapsamında merkezde 902 kırsal'da 442 toplamda ise Bin 344 çocuğun 40 gün sabah namazlarında camiye giderek bisiklet almaya hak kazandığını belirtti.

Bisiklet dağıtım programına Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı,Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir, İlçe Garnizon Komutanı Ferhat Yaray, Daire Amirleri, STK Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin kanları ile vatan olmuş topraklar üzerinde bizi biz yapan değerlerin temelinde Ezan, Kuran,Cami ve Namaz olduğunu kaydeden İlçe Müftüsü Adem Bebek; bizler veliler olarak ,büyükler olarak çocuklarımızın bu güzellikleri yaşayarak , öğrenerek yetişmelerini sağlamakla mükellefiz. Yeryüzünde mekanların en masumu camiler, ibadethaneler, insanlarında en masumu yavrulardır" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ; bu topraklara geldiğimiz günden beri Elhamdülillah ezan sesi hiç dinmedi. Dinmeyecekte. 25 yıllık eğitim hayatımda manevi duygularla mücehhez olmuş çocukların, gençlerin derslerinde daha başarılı, ailelerine, anne ve babalarına daha saygılı ve ileride de bu memlekete vatanına daha çok hizmeti olan gençler olduğuna şahitlik ettik.Çocuklarımızı ne kadar çok gönlü , kalbi imanla dolu yetiştirebilirsek, camiye bağlı olarak yetiştirebilirsek, memleketine , anne ve babalarına bağlılıkları o kadar iyi oluyor. Çağımızda çocuklarımıza namaz ibadetini alıştırırken severek alıştırmamız gerekiyor.Bu projemiz çok ince ve duyarlılık barındıran bir proje. Konya ve ilçelerinde uygulanan bu projemiz için ben Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Konya ilçeleri arasında en fazla müracaat olan ilçenin Seydişehir olduğunu kaydeden Başkan Tutal; en fazla camiye yavrularımızın gittiği için bundan dolayı başta anne ve babalarımızı ,imam kardeşlerimiz, İlçe Müftümüzü tebrik ediyorum. Bizde bir buçuk ay kadar bir süre yavrularımıza destek vermek için sabah namazlarını birlikte kıldık. Çeşitli hediyeler kitaplar, hadis kartelaları dağıttık. Kahvaltı yaptık. Güzel bir ortam oldu. Mescid-i nebevinin avlusu gibi oldu.İnşaallah bu gün ödüllerini alacaklar. Ama en büyük ödül Rab katında alacakları ödüldür. Çocuklarımızın alacakları bisikletini kazasız belasız iyi günlerde kullanmalarını temenni ediyorum "dedi.

Konya'da proje kapsamında 60 bin müracaatın olduğunu bundan 45 Bin çocuğun bisiklet almaya hak kazandığın ifade eden Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı; Konya ili genelinde nüfusa oranla en fazla sayıda bisikleti almaya hak kazanan çocuğumuz Seydişehir'de çıktı. Seydişehir bu anlamda bu projemize katılan en yüksek ilçemiz oldu. Başta Başkanımız Mehmet Tutal ve müftümüz olmak üzere bütün Seydişehirlileri tebrik ediyorum. Seydişehir Seyidharun Velinin memleketi. Seyidharun Veli Hazretlerine yakışan bir şekilde Seydişehir bu programa iştirak etmiş oldu.Yarının Seyidharun Veli Hazretleri olacak kendileri.Sizlere Uğur İbrahim Altay Başkanımızın en kalbi selamlarını iletiyorum. Bu ümit bisikletine binerken daima yarının ümidi olduklarını hiçbir zaman unutmamalarını diliyorum. Konyalı tabiri ile velesbite binerken, iyiliği , hayrı güzelliği,hakkı, adaleti asal unutmayacaklar, sadece sabah namazına kırk vakit gitmekle rabbimiz biz vesile kılarak verdi. Programın düzenlenmesinde ben Belediye Başkanımız Mehmet Tutal ve İlçe Müftülüğümüze teşekkür ediyorum "dedi.

Protokol konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Adem Bebek'in yapmış olduğu dua ile "Güle Oynaya Camiye Gel" projesi ile bisiklet almaya hak kazana çocuklara ilçe protokol üyeleri tarafından bisikletleri takdim edilirken çocuklar için çeşitli etkinlikler ve yüz boyama yapılırken, balon hediye edildi.

Ayrıca Seydişehir Belediyesi tarafından Milli İrade Meydanında bisikletlerini almaya gelen çocuklara ve ailelerine çeşitli hediyeler dağıtılarak ikramlarda bulunuldu.

Bu haber toplam 2204 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim