• İstanbul7 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAYATİ İNANÇ SEVGİSİ SALONA SIĞMADI
21 Ocak 2023 Cumartesi 13:49

HAYATİ İNANÇ SEVGİSİ SALONA SIĞMADI

 

Seydişehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve Şair-Yazar Hayati İnanç’ın “Hayata Şiirden Bakmak” isimli söyleşiyle katıldığı program yoğun ilgi gördü.

 

Hayati İnanç'ın ‘Hayata Şiirden Bakmak” isimli söyleşisi öncesinde bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, programa katılan davetlilere teşekkür etti.

 

Türk Edebiyatı'nın üstatlarından Şair-Yazar Hayati İnanç'ı Seydişehir’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Tutal, “Yerel yöneticiler olarak şehirleri imar ederken nesli de ihya etmeye gayret etmeliyiz. Ahlakı güzel bir neslin yetişmesine önem vermeliyiz. Bizler; bir yandan belediyecilik hizmetleri olan yol, kaldırım, park ve bahçe inşa ederken, bir yandan da kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle gönülleri imar etmeye devam ediyoruz.

 

Seydişehir’imizde marka haline gelen Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kitap Günleri, Kalkınma Şölenleri gibi etkinliklerin yanı sıra yıl boyunca söyleşilerimize, konferanslarımıza, tiyatro etkinliklerimize, şenliklerimize devam ediyoruz.

 

Bugün de ülkemizin en sevilen simaları arasında yer alan Hayati İnanç hocamız, siz değerli misafirlerimizle buluşarak “Hayata Şiirden Bakmak” isimli bir söyleşi gerçekleştirecek. Keyifli bir söyleşi olacağına yürekten inanıyorum. Hayati İnanç Hocamızı sizlerle buluşturmamıza vesile olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve programda emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm misafirlerimize keyifli bir program diliyorum.

 

Daha sonra salonu hınca hınç dolduran davetlilere hitap eden Şair-Yazar Hayati İnanç, Divan Edebiyatı'ndan beyitler okuyup izah ederken, divan edebiyatı şiirleri ile günümüz sorunlarına ışık tutan örnekler üzerinden tavsiyelerde bulundu.

 

Program sonunda Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hayati İnanç'a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

 

Programa Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, AKP ve MHP İlçe Başkanları, STK Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber toplam 1218 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim