- 15:10 - ŞEHİTLER İÇİN MEVLÜT OKUTULDU
- 10:53 - CHP Konya Milletvekili Bektaş: Doğalgaza yapılan zamla vatandaşımızın sırtına bir yük daha yüklendi
- 10:50 - Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı’ya hayırlı olsun ziyareti…
- 10:47 - AK Parti Seydişehir Teşkilatından Kaymakam Kıyıcı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
- 10:44 - SEYDİŞEHİR’DE FEN İŞLERİ EKİPLERİ YOĞUN MESAİDE
- 10:25 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN KAYMAKAM KIYICI’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 10:22 - Ziraat Odasında kaydı olan vatandaşlarımız.
- 13:58 - 2024 Yılı Süreli Yayın İstatistikleri açıklandı
- 08:36 - Kaymakam Kıyıcı göreve başladı
- 08:32 - Seydişehir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü..
- 08:30 - Seydişehir... Sosyal hizmetlere müdürlüğü.. 50 Yıllık Evli Çifti Ziyaret etti..
- 12:59 - CHP Konya Milletvekili Bektaş: Suğla Barajı Gölet’indeki tahsis planlamasından su krizi yaşanıyor
- 12:56 - JUDOCULAR BAŞARIYA Doymuyor...
- 12:54 - SEYDİŞEHİR BELEDİYE SPOR OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
- 12:51 - BELEDİYE BANK VE OTURMA GURUPLARINI KENDİ İMAL EDİYOR
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





Haydi, hayırlısı, Konyalı dört BAKAN
Kesin sonuçlarının açıklanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis'teki yemininin ardından gözlerin çevrildiği yeni Kabine, açıklandı.
Büyük bir merakla beklenen Kabine'de yer alabilecek isimler her ne kadar aşağı yukarı tahmin edilmiş olsa da açıklanan isimler o tahminlerin içinde en isabetlisi Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Mehmet Şimşek oldu. Şimşek’ in getirilmesi piyasalarda olumlu karşılandı.
Benim için sürpriz değişiklik, 8 yıldır görevini başarı ile yürüten Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ nun yerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ nın getirilmesinde oldu.
Listenin açıklanmasından kısa bir süre geçmesine rağmen, kamuoyunda yeni Bakanlara olumlu not verildiğini söyleyebilirim.
MERAK EDİYORDUM
2002 yılından itibaren Konya AK parti Hükümetlerine en büyük desteği vermesine rağmen Hükümette aynı derecede temsil edilmediğinden öteden beri serzenişim vardı.
Yani, Konya olarak hepimizin merakı Konyalı bakanımız olacak mı? yönündeydi.
Geçen dönemde görev alan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un milletvekili olması nedeniyle Kabine'de yer almayacak olması, adının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak geçmesi yeni isimlerin varlığını gündeme getirdi.
Peki, Konya’dan kim veya kimler bakan olacaktı? Listenin açıklanması ile yüzümüzün güldüğünü söyleyebilirim.
Nitekim Konyalı olarak Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca görevine devam ederken Konyalı yeni isimler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat olması beklentilerimizi boşa çıkarmadı.
Bu dört bakandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın doğum yerleri Konya olurken,
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Brüksel ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise İstanbul doğumlu.
Ancak bu iki bakanımızın da anne babaları Konyalı olduğundan şehrimizin bir parçası olarak değerlendiriyorum. Kabinede yer alan 4 bakanımız ile hizmet alma beklentimizin çıtası da yükselmiş oldu.
Kabine'de yer alan başta Konyalı ve tüm bakanlarımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyor ve başarılar diliyorum.
Bu arada, Yeni Kabine'nin açıklanmasının ardından en çalışkan ve başarılı bakanlar arasında olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yeni Kabine'de yer almaması kendisi ile ilgili beklentileri de artırmış durumda.
Yukarıda bahsettiği gibi Kurum’ un adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçse de parti içinde önemli bir göreve getirilmesi de sürpriz olmayacaktır.
BİR HATIRLATMA DA CHP’ ye
14 Mayıs seçimleri öncesinde kamuoyunda CHP ve birlikte hareket ettikleri partilerin kazanma olasılıklarının arttığı konuşuluyordu.
Ancak seçim sonuçları başta CHP ve Millet İttifakında hayal kırıklığı yarattı.
CHP nin % 22-25 arasında kemikleşmiş bir oy oranı var. Bu oran 2000 li yıllarda da aynı idi 2023 yılında da nerede ise aynı çıktı.
Geçen 20 yılı aşkın sürede muhalefette olacaksın, üstelik yoğun bir ekonomik sıkıntı yaşanacak, buna rağmen oy oranını 2 puan bile artıramayacaksın.
Bu işte bir sıkıntı yok mu?
Diğer yandan, “CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri, yeminini okuyan Erdoğan’ı protesto ederek ayağa kalkmaması neyin nesi?”
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim