- 14:34 - Seydişehir Bilgehane'de "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü"
- 14:32 - SEYDİŞEHİR BUNGALOV OTEL PROJESİNDE SONA GELİNİYOR
- 14:28 - 18 Mart Çanakkale Şehitleri Seydişehir’de Anıldı...
- 12:55 - “Çanakkale, Milletin Kahramanlık Destanıdır”
- 12:52 - SEYDİŞEHİR MUSİKİ DERNEĞİ’NDEN TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
- 09:16 - MHP Seydişehir İlçe Başkanı Kadir Kocabaş’tan 18 Mart Mesajı
- 09:15 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
- 15:14 - CHP Konya Milletvekili Bektaş, Ramazan Bayramını kutladı
- 13:55 - Seydişehir’in Yaşayan Tarihi Kemal Karayılan Son Yolculuğuna Uğurlandı
- 10:36 - GELENEK DEVAM EDİYOR:
- 15:59 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ZİYARET
- 15:58 - AK Parti İlçe Başkanı Arın’dan Kadir Gecesi Mesajı..
- 15:57 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN KADİR GECESİ KUTLAMA MESAJI
- 08:44 - FENERBAHÇELİLER İFTARDA Buluştu...
- 08:42 - Seydişehir’de Vefa Buluşması'nda konuşan Milletvekili Ekici’den Müjde üstüne Müjde!
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı


İçimizdeki yapar da, dışarıdaki boş duru mu?
Avrupa Parlamentosu’nda bir süre önce Türk bayrağını yırtan Yunan parlamenter Lagos, bu kez de Batı Trakya’daki Türk asıllı belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulundu.
Türk başkanları “vatana ihanet” le suçladı.
Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Yunan milletvekili İoannis Lagos, "vatana ihanetle" itham ettiği Batı Trakya’daki Kozlukepir (Arriana) Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanı Önder Mümin aleyhinde geçen hafta içinde suç duyurusunda bulundu.
İtham ettiği konu "Ülkenin bütünlüğüne zarar vermek"
Yunan Parlamenter fıtratına uygun olan davranışları sahneye koymasını normal. Zira bunlar hangi milletin olursa olsun bayrağa saygıyı bilmezler.
ATATÜRK'ÜN BAYRAK HASSASİYETİ
Atatürk Karşıyaka’da İplikçizade Köşkü’nde konaklayacaktı.
Karşıyaka Evlendirme Dairesinin karşısında, Yalı’daki 380 Numaralı Çağlayan Apartmanının olduğu yerde bulunan bu köşkün güzelliği dillere destandı.
Girişte kadınlı, erkekli muazzam bir topluluk birikmişti. ATATÜRK onları selamlayarak köşke yöneldiğinde yüzü asıldı. Kaşlarını çattı.
Çünkü geçeceği yerde boylu boyunca bir Yunan Bayrağı seriliydi. Karşılayıcılara bunun nedenini sordu. Onlar da,
“Yunan Kralı Konstantin’in 1921 yılında İzmir’e geldiğinde bu köşkte ağırlandığını; yere serilen Türk Bayrağını çiğneyerek içeri girdiğini” anlattılar.
Atatürk’ün yanıtı kısa ve kesindi:
“Yunan Kralı hata etmiş Çünkü bayrak bir milletin onurudur. Ben bu hatayı tekrarlamam” diyerek, yerdeki bayrağı kaldırttı.
Köşkün bembeyaz mermerlerinde ilerleyerek, içeri girdi.
Atatürk’ ün bu davranışına karşı Yunan milletvekili İoannis Lagos un bayrağımıza yaptığı saygısızlığa, ne deneceğini çok iyi biliyorum, sadece terbiyem müsaade etmiyor.
MUSTAFA AKINCI
KKTC'nin bir cumhurbaşkanı var, Adı Mustafa Akıncı,
Topraklarımız da öteden beri gözü olan yabancı devletlerin gazetelerine verdiği demeçte;
“Rum tarafı ile aynı çatı altında olmalıyız… Ben ikinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım. Sözlerimin arkasındayım.” Diyerek, İçimizi acıtmıştı.
Bizden olan biri bu şekilde davranırsa, aklı ermez bir Yunan’ ın bayrağımıza ve Türk asıllı belediye başkanlarımıza bu şekilde davranması normal.
Libya ile yaptığımız anlaşma sonrasında, Yunanistan şoka girdi, ne yapacağını şaşırdı. Mahallenin şımarık çocuğu gibi ağlayarak, sızlayarak Avrupa Birliği ve ABD nin kapısında mekik dokudu.
Aradığı desteği bulamadı. Tam da bu sırada Mustafa Akıncı’ nın açıklaması geldi.
Kimse ümitsizliğe kapılmasın, hem Mustafa Akıncı’ ya hem de Yunan milletvekili İoannis Lagos başta olmak üzere ve avenelerine Türk Devleti en kısa sürede hak ettikleri tokadı vuracaktır.
İçimizdeki Mustafa Akıncı hainlik yapar da, dışarıdaki boş duru mu?
Elbette durmaz, burada bizleri üzüntüye sev eden, ağaç ve balta hikâyesinde ki gibi.
“Ağaç demiş ki baltaya, sen beni kesemezdin ama ne yapayım ki sapın benden”
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim





