• İstanbul18 °C
  • Ankara27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ
02 Mart 2019 Cumartesi 10:45

İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Başkan Tutal, Atık Su Arıtma tesislerinin açılışında müjdeyi verdi.

 

Seydişehir’de Çal Tepesi Mevkiinde içme suyu hattına bağlı olan mahalleler bir süredir sorunlarını dile getirerek Başkan Tutal’dan çözüm istemişlerdi. Sorunları yakinen takip ederek vatandaşa kulak veren Belediye Başkanı Tutal, “Çal Tepe Mevkiine bağlı içme suyunun içimi sert olduğunu tespit ettik. Suyun kalitesi noktasında tek kusuru içiminin sert olmasıdır. Sağlık noktasında bir tehlike söz konusu değildir. Lakin vatandaşımızın taleplerini değerlendirdik. Çözüm noktasında başta Çevre ve Şehirlilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Konya Büyük Şehir Belediyesi olmak üzere, Koski ile birlikte yeni içme suyu kuyuları için çalışmalara başlamış bulunmaktayız.” Dedi.

 

BAKAN KURUM, “SEYDİŞEHİR’İN 5 MAHALLEDEKİ İÇME SUYU PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK”

 

Atık Su Arıtma Tesislerinin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Seydişehir için birçok müjde verdi. 5 Mahallenin su ihtiyacının da kısa zamanda giderileceğinin müjdesini veren Kurum Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a çalışmalarında başarılar diledi.

 

5 Mahallede İçme Suyu Sıkıntısı Vardı.

 

Alaylar 1, Alaylar 2, Saadetler, Bahçelievler ve Anabağlar mahallesinin Çal Tepe su hattına bağlı olması nedeniyle suyunun sert ve içiminin rahat olmadığı bilinmekte. Kızılcalar ve Hacıseyitali ve Karakavak mahallelerinde ise Kuğulu içme suyu pompalarından gelen hattın yetersiz kalmasından dolayı Çal Tepe içme suyu hattından da zaman zaman beslendiği bilgisini veren Seydişehir Koski Müdürlüğü Seydişehir Belediyesi ile koordineli çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.

Bu haber toplam 807 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim