• İstanbul25 °C
  • Ankara26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İLÇEMİZLE ALAKALI HER KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ
21 Mart 2020 Cumartesi 10:35

İLÇEMİZLE ALAKALI HER KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Seydişehirlilerin yayla olarak kullandığı Küpe Çukuru'nun Antalya’nın Akseki ilçesine bağlanmasının ardından Seydişehir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlık ve Valiliğe gönderilen yazıda bölgenin Seydişehir ilçe sınırları içerisinde yer aldığı belirtildi.

 

Mahkeme, il idare kurulu ve köy kayıt defterleri ile Küpe Çukuru Mevkiinin Seydişehirlilere ait olduğunun kanıtlandığını belirten Başkan Mehmet Tutal, yasal mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

 

Bakanlığa ve Valiliğe gönderilen yazıda; Küpe Çukuru mevkii kadimden beri Konya İli Seydişehir ilçesi halkı tarafından yayla olarak kullanılan bir mevkii olup, tapuda kaydı olmayan tescilsiz bir alandır. Söz konusu mevkii mahkeme kararları , il idare kurulu kararları ve köy sınır kayıt defterine göre Seydişehir sınırları içerisinde yer alan bir bölgededir.

Bu Bölge 2005-2006 yıllarında belediyemizin bilgisi olmadan idari hudut değişikliği ile Antalya ili Akseki ilçesi sınırlarına dahil edilmiş ve akabinde hiç beklenmeksizin Antalya iline bağlı Manavgat Kadastro Müdürlüğü tarafından 2006 yılında kadastro çalışmasına dahil edilmiştir.

Manavgat Kadastro Müdürlüğü tescilsiz alan olan küpe çukuru mevkii 14.07.2007 tarihinde Antalya ili Akseki ilçesi Bademli sakinlerine yaklaşık 130 kişiye hisseli olarak tescil etmiştir. Kadastro çalışması ile küpe çukuru yaylası Antalya ili Akseki ilçesi 246 ada 1 parsel olarak tescil edilmiştir. Bu parselin yüzölçümü ise 812.139,50 m² olarak belirlenmiştir. Yapılan bu tesis kadastrosu gerçek dışı beyanlar ile yapılmış ve 10 yıllık zaman aşımı süresince hiç bir şekilde gün yüzüne çıkarılamamıştır.

 

10 yıllık süre sonunda Seydişehir halkı tarafından yayla olarak kullanılan küpe çukuru mevkii, Bademli Mahallesi sakinleri tarafından Seydişehir halkına kullandırılmamaya başlamış ve söz konusu alanda Bademli Mahallesi sakinleri ile Seydişehir halkı arasında tartışmalar yaşanmaya başlamıştır.

 

Seydişehir sakinleri ile Akseki ilçesine bağlı Bademli Mahallesi sakinleri arasındaki tartışmalara sor vermek ve kadimden beri Seydişehir yaylası olarak kullanılan Küpe Çukuru yaylasının tekrar Seydişehir sınırları içerisine dahil edilerek Seydişehir Belediyesi veya Hazine adına tescil yapılması konusunda gerekli çalışmalarımızı başlattık" denildi.

 

Başkan Mehmet Tutal," yasal mücadele noktasında her türlü yolu deneriz. İlçemizi ilgilendiren her konunun takipçisi olur, sonuçlandırmak için elimizden geleni yaparız. Çalmadık kapı bırakmayız. Gecemi gündüzüme katar Seydişehir için mücadele ederim. Ben bu makama oturmak için değil, hemşehrilerim ve Seydişehir' in kazanımları için bu yola çıktım "şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 891 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim