• İstanbul21 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ILICA SEYİR TEPESİ GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR
10 Ekim 2020 Cumartesi 10:03

ILICA SEYİR TEPESİ GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR

Yapılan araştırmalarla M.Ö.’ki yıllarda hem sulama hem de şifa amaçlı kullanıldığı tespit edilmiş, daha sonra sit alanı olarak tescil edilmiş olan Seydişehir’in Ilıca Tepesinden çıkan 36 derecedeki termal su ve su kemerleri, görenleri hayran bırakıyor.

 

Seydişehir ilçe merkezinde şehrin hakim bir tepesinde yer alan Ilıca Tepesi ve tepe üzerinde yer alan Ilıca Su Kemerleri, aynı zamanda Seydişehir’in termal kültürüne de ışık tutmaya devam ediyor.

 

Son yıllarda termal Kaplıcalarında atılım yapan Seydişehir’in termal kültürüne ışık tutan Ilıca Tepesinden çıkan termal su, günümüzde sulama suyu olarak kullanılmaya devam etmektedir.

 

Seydişehir Belediyesi öz kaynaklarıyla yapılarak ve 2020 yılında açılışı yapılan Seydi Şifa Termal Tesisleriyle termal kaplıca alanında büyük bir atılım yapan Seydişehir, binlerce yıllık kültürü sürdürmeye devam ediyor.

 

Seydişehir ilçe merkezinde yer alan Ilıca Tepesindeki termal su kaynağını yerinde inceleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’in termal kültürünün antik çağlara dayandığını söyledi. 2020 yılında hizmete giren Seydi Şifa Termal Tesisleriyle birlikte antik çağdan günümüze kadar süregelen bu kültürü yaşattıklarını ifade eden Başkan Tutal, “İlçemiz gerek coğrafi konumuyla, gerekse elverişli tarım alanlarıyla antik çağdan günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu yerleşim yerlerinde ilçemizin doğal kaynaklarını en verimli bir şekilde kullanmaya çalışan bu medeniyetlerden günümüze kadar birçok kültür ulaşmıştır. Bu önemli kültürlerden biri de termal kültürüdür. İlçemiz merkezinde yer alan Ilıca Tepesinden çıkan termal su, yapılan araştırma çalışmalarıyla hem sulama suyu hem de şifa kaynağı olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. İlk çağdan günümüze kadar ulaşan Ilıca Tepesinden çıkan termal su, hem şifa kaynağı olarak kullanılmış, hem de sulama suyu olarak kullanılmıştır. Günümüzde de sulama suyu olarak kullanılmaya devam etmektedir. Aynı zamanda bu doğal güzelliğimiz ilçemizin hakim bir tepesinde yer alarak vatandaşlarımızın nefes alabileceği, dinlence alanı olarak kullanabileceği bir mekan olarak belediyemiz tarafından düzenlenmiş ve çay bahçesi oluşturulmuştur. Bizler de antik çağdan günümüze kadar ulaşan termal kültürünü geliştirerek öz kaynaklarımızla ilçemize kazandırdığımız Seydi Şifa Termal Tesislerimizle yaşatmaya ve geliştirmeye devam ediyoruz. Küresel pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara verdiğimiz tesisimizin yanına özel sektör tarafından yeni işletmelerin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Böylesi bir doğal kaynağımızı, geçmişten gelen bu kültürümüzü en iyi şekilde değerlendirmeye devam ederek ilçemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ilica-tepesi-4.jpg

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim