• İstanbul9 °C
  • Ankara1 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IPART SEKİZİNCİ BAŞVURU ÇAĞRISI
02 Aralık 2019 Pazartesi 09:14

IPART SEKİZİNCİ BAŞVURU ÇAĞRISI

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 8. Başvuru Çağrı İlanına çıktı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, IPARD 8.Başvuru Çağrı Programından 2- 28 Ocak 2020 tarihleri dönemini kapsadığını yatırım yapmak isteyen işletmelerin destek almak için başvuru yapabileceklerini kaydetti.

TKDK'nın 25 Kasım 2019'da 8. Başvuru Çağrı İlanına çıktığını anımsatarak, IPARD II 8. çağrıda Türkiye genelinde toplam 50 milyon avro hibe dağıtılacağını belirtti.

Başkan Tutal; Çağrı kapsamında, süt ve süt ürünlerinin, kırmızı et ve et ürünlerinin, kanatlı eti ve et ürünlerinin, su ürünlerinin, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının destek verilecek başlıklar arasında yer aldığını belirtti.

Hibe programından yararlanmak isteyen hemşehrilerine Tarımsal Kırsal Kalkınmaya yönelik çalışmalarında Seydişehir Belediyesinin başvuru yapmaları konusunda yardımcı olunacağını kaydeden Başkan Tutal;Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması başlıkları altında yapılacak olan yatırımlara yüzde 40-50 oranında hibe desteği verilecek.

Aynı zamanda yatırımcıların proje kapsamında yapacakları uygun harcamalarda yüzde 18 oranında KDV muafiyetleri olacak. İlçemiz ekonomisinin kalkınması adına büyük bir fırsat olan TKDK 8. Başvuru ilanı 28 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek. İlçemizde de bu desteklerden hemşehrilerimizin de desteklerden faydalanmasını istiyoruz. Detaylı başvuru ve bilgi almak isteyenler www.tkdk.gov.tr adresinden veya www.tarim. gov.tr adresinden ulaşabilirler. Yerel yönetimler olarak tarımsal kalkınma projelerine destek veriyoruz. Seydişehir’de hayvancılık ve çiftçilik ile geçimini sağlayan kardeşlerimiz var.

Biz Seydişehir Belediyesi olarak her zaman üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Hayvancılık ve çiftçilik yapan kardeşlerimiz tarımsal kırsal desteklemelerden yararlanabilmek için çağrı sürelerini takip etmeliler. Başvurularını yapmalılar"şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim