- 13:31 - Konya’da Kamu Görevlilerine “İçerik Geliştirme ve Tasarımı Eğitimi” Verildi
- 08:56 - Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ten AK Parti İlçe Teşkilatına Ziyaret...
- 16:15 - 15 EYLÜL DÜNYA LENFOMA FARKINDALIK GÜNÜ
- 16:11 - AK Parti ve MHP Teşkilatlarından Başkan Ustaoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti
- 08:40 - Kızılay’dan Üniversite Öğrencilerine Sıcak Karşılama...
- 08:35 - Seydişehir'de Yaşlılık Saha Araştırması Gerçekleştirildi..
- 08:28 - Seydişehir 1915, Süper Amatör Küme Hazırlıklarına Devam Ediyor...
- 10:43 - BAŞARI, ONUR VE GURURLA 54. YILA…
- 10:32 - 55 Yıllık Evli Çift Ziyaret Edildi...
- 10:31 - Armada Yeşil Beyaz Platformu'ndan Konyaspor Başkanı Ömer Atiker’e Ziyaret
- 15:50 - CHP Seydişehir İlçe Örgütü’nden Hasan Ustaoğlu’na Tepki:
- 14:58 - Abdulkadir Güler’den Dikkat Çeken İstifa: “İnanç ve Değerlerimle Bağdaşmıyor
- 08:59 - BASIN AÇIKLAMASI
- 14:42 - Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu AK Parti’ye Katıldı
- 13:11 - Flaş Gelişme: Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu AK Parti’ye Katılıyor
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





İstanbul Havalimanı ve CENGİZ ailesi
29 Ekim Cumhuriyet bayramını ülkenin her yöresinde coşku ile kutlarken, Türkiye Dünyanın en büyük havalimanının açılışını gerçekleştirdi.
İlk fazının açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, 76,5 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olan İstanbul yeni havalimanının ilk seferi, 31 Ekim günü saat 11.30'da Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Ankara uçuşuyla gerçekleştirildi.
İstanbul’a yapılan üçüncü havalimanı ihalesinde en yüksek teklifi 22 milyar 152 milyon euro ile Cengiz-Limak-Kolin-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu vermiş, bu fiyat ile İhale bedeli beklentilerin üç katına yakın bir rakama ulaşarak rekor kırmıştı.
5 Mayıs 2013 günü İhalesi yapıldığında ilk etabı 29 Ekim 2018 günü açılışı yapılacağı açıklanmıştı. 36 bin kişinin üç vardiya çalışması sonucu açıklandığı tarihte hizmete girdi.
SON TEKNOLOJİ KULLANILDI
Havalimanında ki her birim son teknolojiyle tasarlandı. Hava ulaşımı ve güvenliği konusunda bu projeyle birçok yeniliğe imza atıldı. Ayrıca Devlete ödenecek kira 32,4 milyar.
Diğer yandan önümüzdeki 10 yıl boyunca havalimanı büyümeye devam edecek. Çevreci ve tabiat dostu olan projede 120 bin kişi görev yapacak.
Tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük ve en modern havalimanı olacak.
CENGİZ-LİMAK-KOLİN-MAPA-KALYON
Dünyanın en büyük havalimanının yapımında Cengiz-Limak-Kolin-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu görev aldı.
Benim üzerinde durma istediğim nokta Seydişehir ve Konya yı da yakından ilgilendiren CENGİZ ailesi.
CENGİZ AİLESİ GURURUMUZ oldu
24 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın uçağı İstanbul havalimanına indiğinde Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’ in de bulunduğu kalabalık bir heyet Erdoğan’ ı karşılamıştı.
2005 yılından bu yana kendimizden biri olarak gördüğüm Mehmet Cengiz’ in o tarihte Türkiye’ nin en büyük projelerinden birinde imzasının bulunmasından dolayı onur duymuştum.
Bilindiği üzere eskimiş teknolojisi ile nerede ise kapanmanın eşiğine gelen Seydişehir Etibank Alüminyum tesislerini 600 milyon dolara yakın harcamana yaparak her birimini modernize eden ve her fırsatta artık Seydişehir’ li olduk diyen,
Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesini Üniversiteye, Şaban Cengiz Kültür Sitesini Belediye ye hediye eden, bunun yanında kapılarını çalan her resmi ve hayır kurumunu geri çevirmeyen Cengiz ailesinin Türkiye’ nin inşasında söz sahibi olması gurur kaynağımız oldu.
Havalimanın açılışı sırasında CENGİZ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’ i Başkan Erdoğan’ ın yanında görmek göğsümü kabarttı.
Modern Türkiye nin inşasında Seydişehir’ de de yatırımı olan Cengiz ailesinin bulunmasından bölgede hizmet veren gazeteci-yazar olarak mutluluk duydum.
Dünyanın en büyük havalimanının inşasında görev alan CENGİZ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz nezdinde tüm CENGİZ ailesini tebrik ediyorum.
76,5 milyon metrekare alana ve 6 bağımsız piste sahip, yıllık 200 milyon yolcu kapasiteli, 350’den fazla destinasyona ulaşım imkanı sağlayacak olan, Yeni Havalimanı'nın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

- Konya’da Kamu Görevlilerine “İçerik Geliştirme ve Tasarımı Eğitimi” Verildi
- Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ten AK Parti İlçe Teşkilatına Ziyaret...
- Seydişehir 1915, Süper Amatör Küme Hazırlıklarına Devam Ediyor...
- AK Parti ve MHP Teşkilatlarından Başkan Ustaoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti
- 15 EYLÜL DÜNYA LENFOMA FARKINDALIK GÜNÜ
Haber Yazılımı: CM Bilişim