• İstanbul15 °C
  • Ankara13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbula hiç gitmedi
18 Şubat 2019 Pazartesi 08:46

İstanbula hiç gitmedi

HABERİ OLMADIĞI ŞİRKETİ HAYATINI KABUSA ÇEVİRDİ

Seydişehir’ de yaşayan 1967 doğumlu ve iki çocuk babası olan özel bir petrol istasyonunda pompacı olarak asgari ücretle çalışan Yusuf Balcı, kimliğini kaybetmedi, İstanbul’ a hiç gitmedi ama, İstanbul da 2006 yılında adına kayıtlı şirketi var.

İstanbul’ a yaşamı boyunca hiç gitmeyen, nüfus cüzdanını, ehliyetini dahi hiç kaybetmeyen Yusuf Balcı adına İstanbul’ da 2006 yılında adına kurulan şirket sonrasında hayatı kabusa döndü.

Adına kurulan AYAN İnşaat Halı Mobilya şirketi ile İstanbul da noterden hisse devri yapılan ve bunun sonucu olarak vergi çıkan, ardından adına kesilen çekler ve senetlerle çek ve senet borcu çıkan Yusuf Balcı’ nın hayatı çileye döndü.

Adına kurulan şirket, hisse devri ve adına kesilen çekler ve senetler sonrasında soluğu Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığında alan Yusuf Balcı, uzun süren hukuk mücadelesi sonrasında haklılığını mahkemede ispat etti.

Bunun karşılığında adına düzenlenen çekler ve senetlerin borçları ve vergi borçları durduruldu.

Daha sonra Türk Telekom, İnternet, banka kredi kartları borçlarından haberi olmadığı yasal süresi içinde itirazlarını yapamadığından faizleri ile birlikte binlerce liralık borç üzerine tahakkuk etti.

Bu borçlar içinde mahkemeye müracaat ettiğini belirten Balcı, mahkemeden bir sonuç alamadığı için 2.000 lira olan asgari ücret maaşının 1/4, 4 aydır maaşından bu borçlar için kesilmeye başlandı.

Asgari ücret ile zaten çok zor şartlar altında yaşadığını belirten iki çocuk babası Yusuf Balcı, bir de maaşının dörtte biri olmayan borçlarına kesilmeye başlayınca ne yapacağın şaşırdı.

Yetkililerden kendisine uzanacak yardım elini ve yapmadığı borçları, kurmadığı şirketin, kesmediği çek ve senetlerin borçlarının üzerinden kaldırılmasını beklediğini söyleyen Yusuf Balcı,

Konuyu Adalet Bakanlığına bildirdiğini, Bakanlık bu şirketi kendisinin kurmadığını, imzaların kendisine ait olmadığını, çekler ve senetler kesmediğini, kredi kartlarının kendisine ait olmadığını belirten karar vermesine rağmen, halen bir sonul alamadığını söyledi.

Bu haber toplam 965 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim