• İstanbul19 °C
  • Ankara18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTİSMARCILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ
14 Mart 2020 Cumartesi 13:19

İSTİSMARCILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle gıda, kolonya ve dezenfektan fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarına yönelik iş yerlerinde denetim yaptı.

Virüsün Türkiye'ye de sıçramasının ardından özellikle talebin arttığı dezenfektan ve kolonya gibi ürünleri stoklayan fahiş fiyat artışına giden fırsatçılara göz açtırmamak amacıyla Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimleri sıklaştırdı.

Başkan Tutal, denetimlerin vatandaşların sağlığı korumak ve haksız kazancın önüne geçilmesi noktasında devam edeceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz gıda satışı yapan bakkal ,market ve AVM 'lerde fahiş fiyat ve hijyen denetimi gerçekleştirdi. İş yerlerinde fiyat etiketleri, son kullanma tarihleri ve ürün fiyatlarındaki değişikler kontrol edildi" dedi.

Halkın yoğun olarak alış veriş yaptığı ve toplu olarak oturduğu mekanlarda ekiplerin önleyici tedbirler noktasında bilgilendirme yaptığını kaydeden Başkan Tutal; "Denetimlerde gıda, temel ihtiyaç maddeleri, hijyen ürünleri ve tıbbi ekipmanlarla ilgili çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Toplu olarak hemşehrilerimizin oturduğu kahvehaneler ve Kafeteryaların işletme sahiplerine işyerlerinde ilaçlama, havalandırma ve genel hijyen konusunda bilgiler verildi. Bu konuda gerekli hassasiyet göstermeleri konusunda ekiplerimiz tarafından uyarıldı."şeklinde konuştu.

Başkan Tutal, fahiş fiyat uygulayan esnaf tespit edildiği taktire Ticaret Sanayi İl Müdürlüğüne konu hakkında yasal işlem başlatılması için bilgi verileceği kaydetti.

Bu haber toplam 743 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim