• İstanbul15 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İyi parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş Teşekkür ziyaretinde bulund
01 Eylül 2018 Cumartesi 10:33

İyi parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş Teşekkür ziyaretinde bulund

Yokuş; BU SİSTEM UCUBE BİR SİSTEMDİR

İyi parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş, beraberinde Seydişehir ilçe başkanı Yılmaz Dönderici ve ilçe yöneticileri ile birlikte ilçe merkezi ve mahalleleri ziyaret ederek halka teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yokuş daha sonra basın mensupları ile bir araya geldi. Yokuş burada yaptığı açıklamada yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi için “Bu sistem ucube bir sistemdir” dedi

Yakın zamanda erkene alınan bir seçimi birlikte yaşadık diyen Yokuş, Bu seçim devlet yönetiminin yeniden yapılanma seçimi oldu. İyi parti olarak biz bu sistemi tasvip etmedik. Bu başkanlık sistemini Türk tipi başkanlık sistemi diyerek halkı kandırdılar. Bu sistem dünya da örneği olmayan ucube bir sistemdir. Dedi.

Meclisin bütçe yapma yasaları bypas etme yetkisi Cumhurbaşkanın da oluyor. Cumhurbaşkanı kanun hükmünde kararname çıkaracak dokunulmazlığı olacak. Bu oldukça endişe vericidir diyen Yokuş,

Bir Konya lı olarak sorunlarımızı takip ediyorum. 123.000 oy alarak milletvekili seçildim. 16 yılda siyasi iktidar Konya ya hizmet etmemiştir.

Bunun en bariz örneği ne yazık ki gelişmişlik sıralamasında Konya Gaziantep ve Adana gibi illerin gerisinde kalmıştır. Yani 5-6. sıralarda olan Konya şu anda 22. Sıraya gerilemiştir.

Seydişehir için de aynı durum geçerli olduğunu dile getiren Yokuş, Köyden şehre göçün olduğu, 100.000 nüfusu bulunan ilçenin şu andaki nüfusu 60.000 kere geriledi ise Seydişehir hak ettiği hizmetleri alamamış demektir bu yanlış tarım politikalarının sonucudur.

Ayrıca Bozkır yolu çok önemli bir sorun, burada çok ölümlü kazalar oldu, Biz bir an önce bu yol tamamlanmaz ise bunun sorumlusu Kaymakam, Vali, bakan ve Cumhurbaşkanı dır.

Ayrıca Süleymaniye ve Derebucak yolunun devlet yolu statüsüne getirilmesi ve kış aylarında da yolun açık tutulması gerekiyor.

Seydişehir-Antalya yolu kenarında ticari alanların oluşturulması gerekir. Suğla da ki verimli arazilerin büyük parseller ile ilçe dışından birilerine verileceğini duyduk, şayet bu araziler satılacak ise ilçe halkına satılmalıdır.

İyi parti Muhalefet partisi olarak ezilenlerin, yetimin yanında ve kamu kaynaklarının koruyucusu olacaktır, bunları yapacağız.

Konya da ilk açıklamam da vali il başkanının emrinde olmayacak dedim, takipçisi olacağım. Ben söylemeden ziyade eylem adamıyım, yasaların çizdiği sınırdan kimse dışarı çıkamaz, Herkes devletin adamı olacak. Dedi.

Devletten ya da belediye den ayrımcılığa, haksızlığa uğrayan her vatandaşın yanında olacağız diyen Yokuş,

Konya milletvekili olarak hem denetim yapacağız. Ayrıca diğer Konya milletvekilleri ile birlikte sorunların çözümü için birlikte çalışacağız diyerek konuşmasını tamamladı.

İlçe başkanı Yılmaz Dönderici seçimlerden önce olduğu gibi seçim sonrasın da da ziyaretlere devam edeceğiz sözü vermiştik, bu sözümüzü de tutuyoruz. İYİ Parti İlçe teşkilatı olarak Milletvekili Yokuş’ a Seydişehir in sorunları ile ilgili bir dosya verdim. Sorunların takipçisi olacağız dedi.

Daha sonra basın mensupları ile karşılıklı sohbet sonrası toplantı sona erdi.

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim