- 10:17 - ÇAVUŞ MAHALLESİNDE SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 10:06 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 10:03 - Seydişehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü. Saha aramalarına devam ediyor...
- 10:01 - BAŞKAN ERKOYUNCU VE BAŞKAN AYDIN, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NDE İŞÇİLERLE BULUŞTU
- 11:35 - BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL TURNUVALARI BAŞLIYOR
- 11:34 - Seydişehir Belediyesinden Çiftçilere %75 Hibeli Ata Tohumundan 300 Bin Fide Desteği
- 11:25 - CHP Genel Başkanı Özel 3 Mayıs’ta Konya’da
- 16:28 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESPOR’DAN MUHTEŞEM GALİBİYET
- 08:39 - Tuba Dalar, sağlık konulu sunum gerçekleştirdi
- 08:34 - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karate Turnuvası İlçemizde Yapıldı
- 09:47 - CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş
- 09:39 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
- 15:04 - Konya Valisi İbrahim Akın, CİB Konya Bölge Müdürlüğünü Ziyaret Etti
- 15:02 - AŞI HAFTASI BASIN BİLGİ NOTU
- 15:00 - BAŞKAN ERKOYUNCU, ŞEKER PANCARI EKİMİNE START VERDİ
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





Kimse kusura bakmasın
Bir Temmuz itibariyle normalleşmeye geçtik.
Başta düğünler olmak üzere, kafeler, kafeteryalar, lokantalar piknik alanları kısaca her yer tıklım tıklım. Toplum olarak zincirleri kopardık.
Bu aşamadan sonra kimse kusura bakmasın, sağlıkçılar, siyasiler ne derlerse desinler, hangi önlemleri alırlarsa alsınlar vatandaşlar bir daha kolay kolay evlere girmezler.
Öyle de oldu. Seydişehir halkının nefes almak için gittiği kuğulu park da doldu taştı. Piknik alanı tamamen dolarken, araç park edecek yer bile kalmadı.
Kuğulu park bölge halkının nefes aldığı bir mekân. Öyle ki, çevre iller ve ilçelerden günübirlik turlar bile düzenlenmeye başladı.
Durum böyle olunca ne kadar genişletilir ise genişletilsin, alan yetmez hale geldi.
İlgi bu kadar yoğun olunca, piknik alanının bakım, onarım ve temizliği de ciddi anlamda zaman almaya başladı.
Görünen o ki piknik alanının daha da genişletilmesi lazım.
MİLLİ PARKLAR ŞEFLİĞİ
"ilçeye kazandırılacak Milli Parklar şefliği avcıların resmi işlemleri için Konya veya farklı ilçelere kadar gitmeden tüm işlemlerini burada yaptırabilmelerine imkan sağlayacak”
Ayrıca, Seydişehir doğasında bulunan yaban hayvanlarının korunması için koruma ekibi bölgede hazır bulunacak ve 24 saat görev yapacak.
Bu hizmetlerin yanında üzerinde asıl durmak istediğim konu, Kuğulu Tabiat Parkı da şefliğin hizmetine verilecek.
Hatırlanacağı üzere Belediye Kuğulu Vadisi projesi başlatmıştı. Çalışmalar çok hızlı olmasa da devam ediyor. Başkan Tutal’ dan edindiğim bilgiye göre bu yıl gölet çalışması tamamlanacak, çevresi nakil ağaçlar ile ağaçlandırılacak
Belediye, bahsi geçen projeyi başlattı, belli bir seviye ye getirdi, şimdi ise Milli Parklar şefliğine devredilecek.
Yukarıda bahsettiğim gibi kuğulu piknik alanına çok yoğun bir ilgi var. Alan artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi.
Milli parklar, piknik alanının genişletilmesi için bir çalışma yapacak mı?
Bunun yanında, alanda bulunan banklar, kamelyalar yıpranmış durumda, kısa süre içinde elden geçirilmez ise kullanılamaz hale gelecek.
Bu arada, Orman Fidanlık yanında bulunan yeni piknik alanın da kamelyalar yetersiz, en az 40-50 kamelya daha yapılması lazım, bunlar yapacak mı?
Belediyenin bugüne kadar başarı ile yaptığı Temizlik, sulama, çimlendirme çalışmalarını devam ettirecek mi?
Burada kaç personel görevlendirilecek?
Burası artık Milli park, bu sebeple giriş ve çıkışlara kısıtlama getirirse ne yapılacak?
Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan, Seydişehir’e kazandırılan şefliğin en kısa sürede hizmete gireceğini söyledi.
KİMSE KUSURA BAKMASIN
Buraya kadar sıkıntı yok, Bölge müdürlüğünden kafamızda oluşan soru işaretlerine tatmin edici cevaplar beklediğimizi ifade etmek istiyorum.
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim