• İstanbul13 °C
  • Ankara10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIRSAL MAHALLE MUHTARLARLARI HAZİNE ARAZİLERİNİN SATIŞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
28 Aralık 2019 Cumartesi 10:22

KIRSAL MAHALLE MUHTARLARLARI HAZİNE ARAZİLERİNİN SATIŞI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Seydişehir Belediyesi tarafından kırsal mahalle muhtarlarına hazineye ait arazilerin kullanımı ve değerlendirilmesi konusunda bilgi verildi.

Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa Kaymakam Aydın Erdoğan,Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaaslan ve 38 Kırsal Mahalle Muhtarı ve Birim Müdürleri katıldı.

Kırsal mahalle muhtarlarının isteklerin merkez mahalle muhtarlarına göre farklı olduğunu kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan genel bir durum değerlendirmesi yapacaklarını kaydetti.

Güncel bir konu olan hazine arazilerinin satışlarının hızlandığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Türkiye genelinde İmar Barışı ile kaynaklı işgallerden dolayı arsa satışı sıkıntı oluyor. Devletin genel politikası stratejik olmayan yerlerin vatandaşa verilmesi ve vatandaşın hizmetine, kullanımına veya yatırımına açılması noktasında bir politika var. Seydişehir'de de bu noktada hazine arazilerinin satışları daha hızlandı. Kırsalda hazine arazileri kısmen Belediyeye ait olan yerler çok yok ama bazı yerler var. Kullanımda olan arsaların satışında zaman zaman problemler oluşuyor. Bu konuda satışlar devam ediyor, edecekte. Kaymakam Bey ile bir karar aldık. Özellikle mahallelerimizde önemli olan yerlerin tespiti noktasında muhtarlarımız bir çalışma yapsın. Önemli olan ve satılması ileride mahalle halkı için sıkıntı oluşturabilecek parseller varsa Belediye kanalı ile hizmet alanına dönüştürülmesi veya satışı yapılmasın görüşüne vardık. Bu konuda biz sizlerle birlikte fikir alış verişinde bulunalım ve çalışma yapalım istedik" dedi.

Bugüne kadar imarlı olan bölgelerde yeşil alan veya sosyal alanlara yönelik olanları satmadık, satmayacağız diyen Başkan Tutal;" ancak özellikle köylerimizde imar olmadığı için her yer müsait. Bunların satışının yapılmaması için bir yol var. Oda Belediye Hizmet alanı olarak Milli Emlak'a bir yazı yazıp satışının yapılmamasını talep edeceğiz. Ama öncelikle önemli yerlerin çalışmasını hazinede olan arkadaşlarla muhtarlarımız belirleyerek bir çalışma yapmalısınız. Bizim İmar Müdürlüğümüzde bu konuda size yardımcı olabilir" şeklinde konuştu.

Kaymakamlık olarak kendilerine bir çok talep geldiğini kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan ; "Bakanlık ve vatandaşlardan bize talep geliyor.Haliyle bizde prosedürü işletiyoruz. Mahallenin ortak ihtiyacına yönelik olan hazine arazileriniz var ise, meraya çıkış veya yaylaya çıkışınızda tek yol burası ise, köylünün kullandığı şenlik ve sosyal faaliyetlerin yapılamayacağı gibi bir durum söz konusu ise, bir mağduriyet olacak ise bizlere bilgi verin satışı yapılmasın.Belediye hizmet alanı olarak belirler biz ona göre bir çalışma başlatır şahıslara satışı yapılmaz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından programa katılan muhtarların Kaymakam Aydın Erdoğan ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal yapılacak olan çalışmalar ve işleyiş hakkında sorularını cevapladı.

Bu haber toplam 860 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim