- 09:23 - HALKIN İRADESİ SATILAMAZ!
- 09:22 - ÇAMUR SİYASETİNE BULAŞMADAN YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ
- 09:20 - CHP SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI
- 09:18 - AK PARTİ 7. BÖLGE MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI SEYDİŞEHİR’DE YAPILDI
- 13:41 - Eski Belediye Başkanı Mehmet Atalay toprağa verildi
- 14:41 - KONYA ŞEKER, TÜRKİYE'DE 16'INCI, KONYA'DA 1'İNCİ OLDU
- 13:07 - Niloya ve Arkadaşları Sürpriz Yumurtanın Gizemini Konya’da Çözüyor
- 10:23 - Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı Öğrencilerinden Kızılay’a Anlamlı Ziyaret..
- 10:21 - Seydişehir Kızılay’dan Anlamlı Ziyaret...
- 10:19 - Milletvekili Koçak’tan Konya’ya “Veri Merkezleri Bölgesi” Çağrısı
- 10:17 - Başarı İçin Tek Formül Çalışmak” – Prof. Dr. Lokman Kuzu Gençlerle Buluştu...
- 10:14 - Alacabel Tüneli’nde Çalışmalar Hızlandı: 2026 Hedefi Sahada Karşılık Buluyor
- 10:11 - 752. Şeb-i Arus Törenleri İçin MKM’de Basın Merkezi Oluşturuldu
- 10:07 - Alacabel’de Umut Tünelin dışında İçinde Büyüyor...
- 15:30 - TÜİK Başkanı’nı istifaya davet ediyorum
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı


Konya Şeker artık Önünü daha iyi görebilecek
PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu ile ne zaman karşılaşsak, ya da toplantısına katılsak ilk duyduğum borçların mutlaka Türk Lirası bazında yapılandırılması gerektiğini ifade etmesiydi.
Başkanın bahsettiği konu öyle sıradan geçiştirilecek bir konu değil. Konya Şeker’ in ayakta kalması, yeni yatırımlar yapabilmesi, dolayısı ile binlerce ortağına geçim sağlayabilmesi için hayati önem arz ediyordu.
Konu ile ilgili müjdeli haberi PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu verdi. “Enerji yatırımlarından kaynaklı borçlarının TL bazında yeniden yapılandırıldı”
Zaman zaman başkan Erkoyuncu ile yaptığımız sohbetlerde borçların yapılandırılması için yetkililerle sürekli görüştüğünü, ilerleme kaydettiğini, çözüme kavuşturacaklarını ifade ediyordu.
Borçların Türk Lirası bazında yapılandırıldığı haberini alınca, kendi kendime dedim ki, “Helal olsun, başkan BAŞARDI”
Enerji yatırımlarından kaynaklı borçların Türk lirası bazında yapılandırılması, Konya Şeker’ in bundan böyle önünü daha iyi görmesini sağlayacaktır.
Bu önemli gelişme de gösterdi ki, "Konya Şeker çok büyük bir kurum"
Başkan Erkoyuncu, Konya Şeker'in son durumuyla ilgili yaptığı açıklamalarda;
“Enerji yatırımlarından kaynaklı olarak Konya Şeker'in Kangal Termik Santrali'nin döviz borcu TL'ye çevrildi.
Yaklaşık 9 milyar 350 milyonluk borcun sabit yüzde 15 faizle 5,5 yıl ödemesi kaydıyla yeniden yapılandırıldığını,
Bu durumun kurumu oldukça rahatlattığını "Konya Şeker çok büyük bir kurum" diyerek her türlü zorluğu aşabileceklerini” açıklamasını yapması, Konya Şeker’ in geleceği ile ilgili zihinlerde oluşan soru işaretlerini de giderdi.
BOÇLA İLGİLİ KAYGI
Başkan Erkoyuncu, Yeniden yapılanmayla birlikte borçla ilgili bir kaygının kalmadığını, Konya Şeker'in gelecek yıldan itibaren uzman olduğu gıda sektörüyle ilgili yeni yatırımların başlayacağını söylemesi sırtındaki yükün atılması demek.
MEVCUT FABRİKA YERİ ŞİMDİLİK KALACAK
Bu arada sürekli gündemden düşmeyen, fabrika taşınacak mı? Taşınırsa ne zaman taşınacak? Sorularının da cevabını veren Başkan Erkoyuncu,
Gelecek sene yeni fabrika için temel atma çalışmalarının sürdüğünü ve planlamanın bu şekilde yapıldığını,
Mevcut fabrika alanının ise alınan kararla şimdilik aynen kalacağını belirterek bu konuya da açıklık getirdi.
Bütün bu güzel gelişmeler, Konya Şeker’ in önünü daha net görmesini sağlayacaktır. Eminim ki, Başkanı Erkoyuncu ve yönetimi de rahat bir nefes almıştır.
Gerçekten çok zor olan yapılandırma sorununu çözdüğü için Başkan Erkoyuncu’ yu tebrik ediyor, aynı zamanda teşekür ediyorum.
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim





