• İstanbul9 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KÜÇÜK YÜREKLERDEN BÜYÜK YÜRÜYÜŞ
19 Ekim 2019 Cumartesi 10:15

KÜÇÜK YÜREKLERDEN BÜYÜK YÜRÜYÜŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından ilk olarak Cumhurbaşkanlığı külliyesinde başlatılan Sıfır Atık projesine Seydişehir'den destek geldi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçe genelinde Sıfır Atık projesini başlattıklarını söyledi.

Seydişehir Belediyesi atıkların geri kazanılması, israfın önlenmesi ve kaynakların verimli kullanılması için Milli İrade Meydanı’nda “Çevre Bilinci ve Sıfır Atık” etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Mehmet Tutal,AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Meclis Üyeleri,STK Başkanları, Mahalle Muhtarları ve öğrenciler katıldı.

Farkındalık oluşturmak amacı ile Milli İrade Meydanından başlayan yürüyüş, Milli Egemenlik Caddesi, Atatürk Caddesi, Seyidharun Bulvarı güzergahından öğrencilerin attığı "Temiz Çevre, Temiz Seydişehir" sloganlarıyla Milli irade meydanında son buldu.

İlçede toplanan atıkların geri dönüşümünün sağlanması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan projeyi uygulamaya geçirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; gençlerimizin gelecekte temiz bir çevre kullanmaları adına Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bir çalışma yürüttük. Çocuklarımıza okullarında sıfır atık eğitimleri verildi. Çevre bilincine duyralı olma noktasında vatandaşların uyarılması ve çevre bilinci noktasında yürüyüş düzenleyerek etkinliğimizi yarın sonlandıracağız" dedi.

İnsan tüketmek zorunda. Tüketince ise atıklar ortaya çıkıyor diyerek konuşmalarına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal;Tüketimin olduğu yerde atık kaçınılmaz oluyor. Ülkemizin yıllık atık miktarı 31 milyon ton. Bu hem doğa hem ekonomimize büyük zarar demek. 31 milyon ton çöp, 13 milyar dolar zarar ve 42 milyon ağacın yok olması demek. Bu nedenle geri dönüşüm, hayati önem taşıyor.” belirtti .

Sıfır atık çalışmalarının son yıllarda dünyanın üzerinde durduğu bir konu olduğunu belirten Başkan Tutal; Ülkemizde son aylarda ciddi bağlamda kurumlarımız bu işini takipçisi. Ekonomik olarak bir geri dönüşün olması, çevrenin kirlenmemesi anlamında önemli. Bir camın bir petin toprakta eriyebilmesi için yüzlerce, binlerce yıl gerekiyor. Gelecek nesillere sağlıklı bir doğa bırakmalıyız. Bizde ilçemizde bu çalışmayı başlattık. Bu kapsamda çalışmalara başladık. Milli Eğitim’de bizimle beraber hareket ediyor. Sınıflarımızda öğrencilerimizi bilgilendirdik. Bu bir eğitimdir, bu bir bilinçlendirmedir. Şehrin belli noktalarına koyduğumuz geri dönüşüm kutularını

artırmaya çalışacağız. Bize verdiğiniz destekten ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Başkan Tutal konuşmasının ardından, programa katılan protokol üyeleri tarafından okullarda sıfır atık konusunda başarılı olan öğrencilere “Yeşil Karne” ve ayrıca çeşitli hediyeler verildi.

kucuk-yureklerden-2.jpgkucuk-yureklerden-3.jpg

Bu haber toplam 881 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim