• İstanbul23 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUĞULU ‘DA GÖLET ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR
24 Eylül 2022 Cumartesi 11:04

KUĞULU ‘DA GÖLET ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kuğulu Vadisi Projesi gölet çalışmaları tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kuğulu Vadisi projesi gölet çalışmalarını yerinde inceledi.

 

DSİ ile birlikte yürüttükleri gölet çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Başkan Tutal, ”DSİ ile birlikte yürüttüğümüz Kuğulu Vadisi Projemizde DSİ'ye ait 15 İş Makinası, 10 Kamyon ve Belediyemize ait 8 Kamyon, 3 İş Makinası ile işi bir an önce bitirmek için koordineli şekilde çalışıyoruz. DSİ seddeleme işini yaparken Belediyemiz ise seddeleme de kullanılan taşların çıkarılmasını ve nakliyesini yapmaktadır.

 

1. aşamasını tamamlanan göletin bu yıl 2. aşamasında yer alan 3.000 metre seddeleme çalışmasının 2.400 metresi tamamlanmış durumda. Gölet rezervuar alanı tamamen oluşturulmuş olup düzenlemelerde sona gelindi. Yaban hayatı ve göçmen kuşların için ayrıca bir ada oluşturulmuş ve tamamlanmıştır. Gölet çalışmamızın tamamlanmasıyla birlikte projemizde yer alan diğer etap çalışmalarımıza başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte 600 bin metrekarelik bir gölet, bungalovlar, restoranlar ve eko pazarlar yer alacağını kaydeden Başkan Tutal, “Projemizde A sınıfı bir mesire alanında bulunabilecek her şey mevcut. Seyahat eden vatandaşlarımız Antalya’ya giderken ve Antalya’dan dönerken dinlenebileceği otellerin yer alacağı projemizde Bungalov evler, yürüyüş yolları, seyir terasları bir kısmının da inşaatlarına başladık. Bu proje Konya’nın en büyük projelerinden biri olacak. Böylece ''Kuğulu Vadisi Projesi'' Seydişehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, KOP ve Devlet Su İşleri'nin katkılarıyla ''aktif turizm merkezi'' haline gelecek ve yol üstü dinlenme tesisleri için örnek teşkil edecek. Projemizin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeye Tarım ve Orman Bakanlığına, DSİ Bölge Müdürlüğümüze, KOP yetkililerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim