• İstanbul16 °C
  • Ankara23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUĞULU PARK SEYDİŞEHİR HALKININDIR. PARALI OLAMAZ!...
18 Mayıs 2019 Cumartesi 09:09

KUĞULU PARK SEYDİŞEHİR HALKININDIR. PARALI OLAMAZ!...

Değerli basın mensupları;

31 Mart mahalli seçimleri ile yeniden seçilen Belediye başkanı Mehmet TUTAL’a İyi Parti Seydişehir İlçe Teşkilatı olarak başarılar dileriz. Ancak sayın başkan ikinci başkanlık dönemine yanlış icraatlar la başlamıştır.

İlk döneminde büyük bir savurganlık içerisinde olan belediye, bu döneme tartışmalı tasarruf tedbirleri ile başlayıp, şimdide Seydişehir halkının yegâne nefes alacağı mekân olan Kuğulu Park mesire alanına gözünü dikmiştir.

Belediyelerin görevi; bulunduğu yöre insanının hayatını kolaylaştırmak, daha yaşanabilir şehir haline getirmek, yöre insanının ekonomik, sosyal ve kültürel standartlarını yükseltmektir.

Seydişehir belediyesi, almış olduğu bir karar ile Kuğulu piknik alanını ücretli hale getirmiştir. Bu karar neticesinde, imkânı olmayan insanlar yada imkanlarını zorlayarak çoluk çocuğuna, anne babasına hoş bir gün geçirtmek isteyen insanlar ne yapacaklardır. Ya bu düşüncelerinden vaz geçecekler, yada alternatif yollara başvuracaklardır. Doğanın çok cömert davrandığı, Allahlın bir lütfu olan çok güzel bir coğrafyada bulunan Seydişehir’de piknik yapmak tabiatla kucaklaşmak isteyen insanlar asla sıkıntı çekmez. İlla ki bir yerde hem de çok yakında bir yerde yine mangalını yakar, yine pikniğini yapar. Peki ya sonrası?

Kuğulu park gibi korunan ve denetlenen birde duyulan güven hissi olmayacak, insanlar tedirgin olacaklar. Kontrolsüz bir ortamda oluşabilecek çevre kirliliği, Allah korusun çıkabilecek orman yangınları, hatta adli olaylar vs.

Belediye elde edilecek geliri güya spor kulüplerine aktarmak istemektedir. Bunun daha etkili daha güzel ve daha paylaşımcı yolları bulunmaktadır. Mesela kopya vermek gerekirse; belirli noktalara kiraya verilmek üzere birkaç büfe koyarak piknik malzemeleri (mangal, kömür, kilim, çay semaveri vs.) satan veya kiralayan büfeler açılabilir ki açılmalıdır da. Mesela dağa yaslanmış bungalov kulübeler yapıp kiraya verilebilir vs.

Kısaca eğer yapmak istenirse alternatif metotlarla hem daha iyi, hem daha paylaşımcı, hem daha sosyal bir belediyecilik anlayışı ortaya konulabilir.

 

Meseleye bu açıdan bakılınca, Seydişehir halkının tek sosyal etkinlik alanı ve nefes alabileceği Kuğulu parkın ücretli yapılması bu halka yapılan bir kötülüktür, kendi imkanlarınızı kullanmazsınız demektir, ihanettir…

İyi Parti Seydişehir ilçe teşkilatı olarak halkın kendi malı olan Kuğulu Park piknik alanı ücretsiz olmalıdır diyor ve Seydişehir belediyesini bir an önce bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz…

 

İyi Parti Seydişehir İlçe Başkanı

M. Yılmaz DÖNDERİCİ

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim