• İstanbul22 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUĞULU TABİAT PARKI MODERNLEŞİYOR
18 Eylül 2021 Cumartesi 11:20

KUĞULU TABİAT PARKI MODERNLEŞİYOR

Seydişehir’in ve bölgenin en cazibeli merkezlerinden birisi olan ve her yıl on binlerce ziyaretçisini ağırlayan Kuğulu Tabiat Parkı içerisinde yer alan Mesire alanı, düzenleme ve çalışmaları ile modernleşmeye devam ediyor.

 

Seydişehir Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında mesire alanı daha kullanışlı ve modern hale getiriliyor.

 

Kuğulu Tabiat Parkında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekiplerin hasarlı bank ve kamelyaları onardıklarını, kullanım ömrü tamamlanmış olan bank ve kamelyaların yerine de yenilerini yerleştireceklerini kaydetti.

 

Başkan Tutal; “sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte Kuğulu Mesire alanı içerisinde düzenleme, tamir ve bakım çalışmalarımıza hız kazandırdık. İlçemizin ve bölgemizin en gözde mesire alanı olan ve doğa tutkunların vazgeçilmezi, her yıl on binlerce insanı ağırlayan Kuğulu Tabiat Parkımızın ve Mesire alanımızın modernizasyonunu sağlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmaya devam ediyoruz.

 

Bu kapsamda mevcut yürüyüş yollarımızda aydınlatma çalışmaları yürütüyoruz. Ayrıca hasar gören bank ve kamelyaların bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Yangın tehlikesine karşı da şömine alanları oluşturarak hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu çalışmalarımız tamamlandığında Kuğulu Tabiat parkımızın eşsiz güzelliğine uygun olarak havuz etrafındaki demir korkulukları ahşap korkuluk olarak değiştirecek, havuz etrafına da yeni kamelyalar yerleştireceğiz. Asfalt olan yürüyüş yollarımızı da parke taşı yaparak daha kullanışlı ve doğanın yapısına uygun hale getiriyoruz. Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlamayarak hemşehrilerimize daha modern, daha kullanışlı ve cazibeli bir şekilde mesire alanımızı sunacağız. Çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

3. Gölet Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

 

Kuğulu Vadisi projesi kapsamında devam eden 3. Gölet çalışmalarını da yerinde inceleyen Başkan Tutal, gölet çalışmasını kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

 

3. Gölet çalışmasının tamamlanmasının akabinde Seydişehir’in vizyon projesi olan Kuğulu Vadisi Projesi’ne kolları sıvayarak hızlı bir şekilde başlayacaklarını da belirten Başkan Tutal, “Kuğulu Vadisi Projesi, Seydişehir’imizin mega ve prestij projelerinden bir tanesidir. Bu projenin gerçekleşmesi ilçemize ve bölgemize büyük değerler katacaktır. Bu bilinçle çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. 3. Gölet çalışmalarımızda % 80 ‘lik bölümünü tamamladık. Kenar seddeleme çalışmalarımız başladı, yakın zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Bu çalışmamız tamamlandığında hızlı bir şekilde Ekopazarın, Midilli Çiftliğinin, Kafeteryasının, Seyir Terasının, Botanik Bahçesinin, Yürüyüş Yollarının, Bungalov Evlerin bulunduğu Kuğulu Vadisi Projemize başlayacağız ve bu projeyi şehrimize kazandıracağız” dedi.

Bu haber toplam 874 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim