• İstanbul23 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KÜPE ÇUKURU DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
06 Ekim 2018 Cumartesi 09:58

KÜPE ÇUKURU DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 4.cüsü gerçekleştirilen Seydişehir Küpe Çukuru Doğa Yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe, Seydişehirli dağcıların yanı sıra Aksaray, Konya KONDAK , Seydişehirli dağcılar ile doğaseverler katıldı.

 

Yürüyüş için Seydişehir Belediyesi önünde buluşan katılımcılar, Eski Demirciler Sanayi arkasında bulunan bölgeden start verdiler.

 

Sabah saat :07.00'de başlayan Kovanlık ,Avluk ,Şeker Pınarı mevkini geçen dağcılar zireveye ulaştı. Zirvenin sonunda Küpe çukuruna inerek yılkı atlarını seyretmenin mutluluğunu yaşadılar. Daha sonra 2 saatlik tırmanışın ardından Halkalı kayaya geçerek burada verilen molanın ardından Saat 16.30 tekrar inişe geçildi.

 

Birçok sporcunun katıldığı Seydişehir Doğa Yürüyüşü etkinliğinde doğaseverler ve dağcılar 40 kilometrelik yol katetdi.

 

Doğa sporlarının sağlıklı yaşam için gerekli olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “geleneksel hale getirdiğimiz doğa yürüyüşlerimizin bu yıl 4.cüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu tür sosyal etkinliklerle hem vatandaşlarımızın iyi zaman geçirmelerini, hem de Seydişehir’imizin tanıtılmasına bulunmayı amaçlıyoruz. Eşi ve benzeri olmayan Küpe Çukurunu doğa güzelliklerini görmek tarif edilemez. Ben katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Gruplar halinde tırmanışa geçen yılkı atlarını görmek isteyen doğaseverler Seydişehir’in güzelliklerinden birisi olan Küpe Çukuru’ndaki eşşiz manzaraya hayran kalırken, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a organizasyon dolaysıyla teşekkür ettiler.

 

Seydişehir Belediyesi tarafından Küpe Çukuru Doğa Yürüyüşü’ne katılan tüm katılımcılara yağmurluk hediye edildi ve kumanyalar dağıtıldı.

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim