• İstanbul9 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MALAZGİRT ZAFERİ ANADOLU’YA VURULAN MÜHÜRDÜR
28 Ağustos 2021 Cumartesi 13:42

MALAZGİRT ZAFERİ ANADOLU’YA VURULAN MÜHÜRDÜR

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Malazgirt Zaferinin 950. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tutal, yayımlamış olduğu mesajında 950 yıl önce 1071’de Sultan Alparslan’ın Bizans ordularına karşı kazandığı eşsiz bir zafer olan Malazgirt Zaferinin Anadolu’ya vurulan mühür olduğunu söyledi.

 

Mesajında, Sultan Alparslan’ın “kalksın tuğlar, yürüsün ordular” diyerek Anadolu’yu Türk yurdu kılıp bizlere emanet ettiğini belirten Başkan Tutal, “Malazgirt zaferi, bu topraklar üzerinde bin yıllık kadim bir medeniyetin tohumlarının yeşertildiği bir zaferdir. Bu bakımdan Malazgirt zaferi, Türk-İslam medeniyeti için büyük bir öneme sahiptir. İnanmış ve adanmış ecdadımızın kazandığını bu büyük zafer, sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin akışına da yön vermiştir. Sultan Alparslan’ın askeri dehası ve inancıyla kazanılan bu kutlu zafer, kardeşlik ruhuyla da başarıya ulaşmıştır.

 

Bizim medeniyetimiz fetih medeniyetidir. Bu fetih, gönüllerin fethidir. Gücünü inancından ve maneviyatından alan milletimiz, tarih boyunca nice eşsiz zaferler kazanarak Anadolu’nun başka milletlere vatan olmayacağını da defalarca göstermiştir. Şanlı ecdadımızın, bu büyük medeniyet birikiminin mirasçıları olarak bizlere bıraktığı bu mukaddes topraklarda, şanlı ecdadımızın miraslarını korumak, onu muhafaza etmek ve geleceğe daha iyi taşımak için hep birlikte, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde gönüllerin fethi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bütün bereketiyle bize kucak açan bu topraklarda, barış ve kardeşliği yükseltmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya, huzur ve güven içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle başta Sultan Alparslan olmak üzere tüm şühedamızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Malazgirt Zaferimizin 950. Yılı kutlu olsun” dedi.

Bu haber toplam 806 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim