- 11:43 - Seydişehir ve Seyyid Harun Veli’ye Vefa Ziyareti
- 11:40 - TRAFİK MASTER PLANI TOPLANTISI YAPILDI
- 11:38 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ İLE SEBELTAŞ A.S ARASINDA SÖZLEŞME İMZALANDI
- 11:33 - Muhammed Kemal Erdem, Seydisehir ve Seyyid Harun Veli'nin bilinmeyenlerini anlattı
- 11:27 - Seydişehir Devlet hastanesinde ücretsiz otopark oluşturuldu
- 11:24 - Seyid Harun Veli Anma programı yürüyüş ile başladı..
- 10:17 - ÇAVUŞ MAHALLESİNDE SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 10:06 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 10:03 - Seydişehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü. Saha aramalarına devam ediyor...
- 10:01 - BAŞKAN ERKOYUNCU VE BAŞKAN AYDIN, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’NDE İŞÇİLERLE BULUŞTU
- 11:35 - BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL TURNUVALARI BAŞLIYOR
- 11:34 - Seydişehir Belediyesinden Çiftçilere %75 Hibeli Ata Tohumundan 300 Bin Fide Desteği
- 11:25 - CHP Genel Başkanı Özel 3 Mayıs’ta Konya’da
- 16:28 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESPOR’DAN MUHTEŞEM GALİBİYET
- 08:39 - Tuba Dalar, sağlık konulu sunum gerçekleştirdi
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





Marangozlar sanayinin taşınmasında taraflar anlaştı
Önceki haftaki “Marangoz esnafına çağrı, bu fırsatı kaçırmayın” başlıklı yazım ile marangozlar esnafının kendilerine sunulan fırsatı değerlendirmesi konusunda uyarılarda bulunmuş, düşüncelerimi belirtmiştim.
“Kuğulu vadisi projesinde nelerin yer alacağından kısaca bahsettim. Bu yatırımların gerçekleşmesini mevcut Marangozlar sanayi öteliyor.
Antalya çevre yolunda bulunan sanayi 1970 li yıllardan sonra kuruldu. Oto sanayi kendini geliştirerek modern bir yapıya kavuşurken ne yazık ki marangozlar sanayi beklenen modernleşmeyi gerçekleştiremedi.
Daha öncede ifade ettim, bir daha söyleyeyim, er ya da geç, mevcut marangozlar sanayi bulunduğu yerden kalkacak.
Burada önemli olan sanayi esnafının mağdur olmaması.
Konu ile ilgili Belediye yetkililerinin defalarca girişim yaptığını biliyorum.
Bir hatırlatma da yapayım. Hatırlanacağı üzere Galerici esnafı da uzun zaman şehir merkezinden çıkmayacağız diye diretti. Sonuç ne oldu. Hepsi taşınmak zorunda kaldı.
Şimdi Marangozlar sanayi esnafını bir kez daha uyarıyorum. Birlik olup, bu işi çözün artık” demiştim.
Bunun akabinde ise güzel bir gelişmeden bahsederek,
“Hafta içinde Seydişehir Belediyesi meclis toplantı salonunda Mehmet Tutal’ ın başkanlığında Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aypar, Ak parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ve Marangozlar sanayisini temsilen esnaflar ile bir toplantı yapıldı.
Toplantının ana konusu Marangozlar sanayi için yapılacak çalışmalar ile Kuğulu Vadisi projesi konusunda istişarelerde bulunmak.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ ın konu ile ilgili uzun süredir marangozlar esnafı ile temasta olduğunu biliyorum, diğer yandan Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aypar’ ın da elini taşın altına koymasını önemsiyorum.
Gerek belediye başkanı Tutal gerekse Oda başkanı Aypar, marangozlar sanayi sorununun çözümü için ellerini değil başlarını taşın altına koymuştur” diyerek konuyu kısaca özetledim.
Son olarak şu uyarıyı da yapayım. “Marangozlar sanayi esnafı, bu son fırsat, kaçırmayın” demiştim.
TARAFLAR ANLAŞTI
28.05.2022 günü Belediye Başkanı Mehmet Tutal beraberinde Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı İbrahim Aypar ile birlikte Marangozlar sanayiinde esnaflar ile bir araya geldi.
Başkan Tutal’ ın aktardığına göre, Burada sanayi esnafının görüş ve düşünceleri dinlendi, daha sonra da sanayi esnafına bugüne kadar yaptıkları çalışma ve gelinen son durum hakkında bilgi, sanayi esnafının asla mağdur olmayacağı konusunda güvence verildi.
Burada dikkat çekmek istediğim nokta gerek Başkan Tutal ve gerekse Esnaf Odası başkanı Aypar’ ın, göstermelikten uzak, ellerini değil başlarını taşın altına koyarak yaptıkları girişim.
Kendilerini tebrik ediyorum. Zira Kuğulu vadisi projesinin önündeki en önemli engeli mevcut Marangozlar sanayi olduğunu bilmeyenimiz yok.
Bu sebeple sanayinin taşınması demek, Seydişehir’ in marka değerine çok büyük bir katkı sağlayacak projenin önündeki engelinde giderilmiş olması demek.
Başkan Tutal’ dan edindiğim bilgiye göre Marangozlar sanayi esnafına sunulan teklif gerçekten olağanüstü.
Sanayi esnafının bu fırsatı kaçırmayarak evet demesi her iki tarafın da menfaatine olmuştur.
“Taraflar anlaştı”, Memleketimize hayırlı olsun.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

- Seyid Harun Veli Anma programı yürüyüş ile başladı..
- Seydişehir Devlet hastanesinde ücretsiz otopark oluşturuldu
- Muhammed Kemal Erdem, Seydisehir ve Seyyid Harun Veli'nin bilinmeyenlerini anlattı
- Seydişehir ve Seyyid Harun Veli’ye Vefa Ziyareti
- SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ İLE SEBELTAŞ A.S ARASINDA SÖZLEŞME İMZALANDI
Haber Yazılımı: CM Bilişim