• İstanbul15 °C
  • Ankara11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Merkez ilkokulunda kültürel miras sergisi
07 Aralık 2019 Cumartesi 13:20

Merkez ilkokulunda kültürel miras sergisi

Seydişehir merkez ilkokulu, çocukların kültüre ve sanata olan ilgilerini arttırmaya yönelik etkinlik düzenleyerek okul salonunda sergiledikleri eserlerle tarihe ışık tutuyor.

Okul müdürü Yasin Öşekci, İnsanlığın ilk çağlarından günümüze kadar uzanan tarihi eserlerin sergileyerek ziyaretçilere unutulmaz bir tarihi şölen sunduklarını ifade etti.

Öğrencileri yaratıcı olmasının yanı sıra aynı zamanda eğlendirici ve geliştirici olmayı amaçladıklarını kaydeden Öşekci, ‘’4. Sınıf öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz tarafından kültürel miras sergisi açarak asırlık eşyalar Gün yüzüne çıkarıldı. Çocuklarımızın kültüre olan ilgilerine katkı sağlanıyor. Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından tarihe ışık tutan materyalleri toplanarak ziyaretçilerimizi bir nevi tarihi yolculuğa çıkardık. İnsanları derine götüren bir duygu. Atalarımızın, ecdadımızın daha önceki yaşayışlarını çıplak gözle görüyoruz. Her şey anlatmakla da olmuyor. Görmek ve bizzat şahit olmak lazımdır. 100 yıllık bir geçmişimizle bugüne ulaşan ibrik, su kabı, idare gaz lambası, sürahi, testi, çıkrık, gelinlik, radyo, daktilo gibi eşyalar sergileniyor. Cuma gününe kadar açık kalacak.’’ dedi.kulturel-sergi-2-001.jpg

 

kulturel-sergi-3.jpg

Bu haber toplam 1050 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim