• İstanbul18 °C
  • Ankara18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
METRUK VE KAÇAK YAPILAŞMAYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
05 Şubat 2021 Cuma 10:54

METRUK VE KAÇAK YAPILAŞMAYLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Seydişehir Belediyesi, merkez ve kırsal mahallelerde bulunan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımına devam ederken kaçak olarak inşa edildiği belirlenen yapılara da izin vermiyor.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçe sınırları içinde bulunan ve özellikle vatandaşların can güvenliği açısından tehlike arz eden, terk edilmiş metruk binaların yıkım çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Başkan Tutal, mahalle sakinlerinin talepleri üzerine tehlike arz eden metruk binaların yıkım çalışmalarının yapıldığını, ayrıca izinsiz olarak inşa edilen kaçak yapılaşmayla da mücadele ettiklerini belirtti.

Yıkılmaya yüz tutmuş, terk edilmiş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaların yıkımlarına vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda devam ettiklerini belirten Başkan Tutal, ”Belediye sınırlarımız içerisinde bulunan, mahalle sakinlerimizin emniyeti ve sağlığı açısında risk oluşturan binaların yıkımını Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştiriyoruz. İlçemiz sınırları içerisinde, çevre ve görüntü kirliliği yaratan, tehlike arz eden bu yapıları temizliyoruz. Bu binalar zamanla madde bağımlılarının yuvası haline gelmesi nedeniyle, vatandaşlarımızın huzurunu da kaçırmaktadır. Mahallelerinde terk edilmiş, metruk bina bulunan vatandaşlarımızın veya mesken sahiplerimizin belediyemize müracaat etmelerini, bu yapıları bizlere bildirmelerini temenni ediyoruz. Şikayetler, hemen değerlendirilmeye alınarak gerekli çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Başkan Tutal; “yapılan kontroller ve denetimler sonucu ekiplerimiz ruhsatsız olarak inşa edildiği belirlenip hakkında yıkım kararı bulunan yapıları, yapı sahibine bildirerek yıkım için süre veriyoruz. Vatandaşlarımızın ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya yönelmemeleri konusunda gerekli uyarıları yapıyoruz, kaçak yapıya asla taviz vermiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim