• İstanbul17 °C
  • Ankara13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milletvekili Konur Alp Koçak sözünü tuttu,
10 Temmuz 2024 Çarşamba 10:02

Milletvekili Konur Alp Koçak sözünü tuttu,

ALACABEL TÜNELİ İÇİN SORU ÖNERGESİNİ VERDİ

 

Milletvekili Konur Alp Koçak’ı Seydişehir ziyareti sırasında yazarımız Abdullah Leblebici Alacabel tünelini gündeme getirmiş, kendisinden yardım talep etmişti.

Sayın Koçak Ankara’ ya dönünce Ulaştırma Bakanlığına soru önergesi vereceğini ve konuyu çeşitli platformlarda gündeme getireceğini ifade etmişti.

Milletvekili Koçak, soru önergesi metnini yazarımız ile paylaştı.

ÖNERGEDE; Ulaştırma Bakanlığına 04.07.2024 tarih ve 308 sayı numarası ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, aşağıdaki sorularımın, Anayasanın 98. Ve TBMM içtüzüğünün 96 ve 99. Uncu maddeleri uyarınca Ulaştırma ve AltyapıBakan Sayın Abdulkadir URALOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim ifadelerine yer veren Milletvekili Koçak,

Ülkemizin ulaştırma altyapısının her geçen gün geliştiği, güvenli ve konforlu bir ulaşım ağı tesis etmek üzere karayolu taşımacılığı alanında Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi devasa yatırımların hayata geçirildiği ve 2024 yılı Yatırım Programında da bu sektöre yönelik ciddi kaynak ayrıldığı bir gerçektir. Bununla birlikte halihazır yürütülmekte olan bazı projelerin başlangıç aşamasındayken öngörülen bitiş tarihi geçmiş olmasına rağmen hizmete açılamadığı da herkesin malumdur. Konya-Antalya güzergahında yapım çalışmaları devam eden Alacabel tüneli de proje başlangıcında öngörülen tarih geçmiş olmasına rağmen hala hizmete girememiş projelerden biridir.

Konya ile Antalya’ yı birbirine bağlayacak güzergahta yapımı devam eden 7.36 km’si çift tüp tünel ve 11.8 km’ si bölünmüş yol olmak üzere toplam 19.2 km uzunluğundaki yolun hizmete girmesi, Konya halkının öncelikli gündem maddelerinden biridir. Sözkonusu tünel, özellikle kış aylarında şiddetli kar yağışları sebebiyle bölgede yaşanan trafik aksaklıklarının giderilmesi için kritik önem taşımaktadır. Nitekim, bu projenin ilanının ardından yapılan değerlendirmelerde, tünelin faaliyete geçmesi ile “kış çilesinin sona ereceği” beklentisi sıklıkla dile getirilmiştir.

Projenin bir an evvel tamamlanmasına yönelik beklentinin yerel basın ve sivil toplum kuruluşları tarafından sıça dile getirildiği dikkate alındığında, projenin güncel durumu hakkında kamuoyunun ULAŞTIRMA ve ALTYAPI BAKANLIĞI tarafından bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.

Bu çerçevede;

1- Yapımı devam eden söz konusu ve bağlantı yollarında gelinen aşama nedir?

2- Projenin öngörülen bitirilme tarihi nedir?

İfadelerine yer vererek sözünü tuttu.

Soru önergesinin resmileşmesinin ardından Milletvekili Konur Alp Koçak, telefonla yazarımızı arayarak gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Abdullah Leblebici konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Öncelikle Sayın Vekile teşekkür ediyorum.

Konuyu gündeme getireceğini ve soru önergesi vereceğini ifade etmesinin ardından yolda, sokakta, toplantıda, sohbette, programlarda birçok vatandaş Sayın Koçak’ a teşekkürlerini iletiyordu.

Bende Sayın Koçak’ a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 397 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim