- 08:56 - Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ten AK Parti İlçe Teşkilatına Ziyaret...
- 16:15 - 15 EYLÜL DÜNYA LENFOMA FARKINDALIK GÜNÜ
- 16:11 - AK Parti ve MHP Teşkilatlarından Başkan Ustaoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti
- 08:40 - Kızılay’dan Üniversite Öğrencilerine Sıcak Karşılama...
- 08:35 - Seydişehir'de Yaşlılık Saha Araştırması Gerçekleştirildi..
- 08:28 - Seydişehir 1915, Süper Amatör Küme Hazırlıklarına Devam Ediyor...
- 10:43 - BAŞARI, ONUR VE GURURLA 54. YILA…
- 10:32 - 55 Yıllık Evli Çift Ziyaret Edildi...
- 10:31 - Armada Yeşil Beyaz Platformu'ndan Konyaspor Başkanı Ömer Atiker’e Ziyaret
- 15:50 - CHP Seydişehir İlçe Örgütü’nden Hasan Ustaoğlu’na Tepki:
- 14:58 - Abdulkadir Güler’den Dikkat Çeken İstifa: “İnanç ve Değerlerimle Bağdaşmıyor
- 08:59 - BASIN AÇIKLAMASI
- 14:42 - Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu AK Parti’ye Katıldı
- 13:11 - Flaş Gelişme: Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu AK Parti’ye Katılıyor
- 13:29 - Seydişehir’de İlköğretim Haftası Etkinliklerle Kutlandı...
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





Milli maçlar ruh ile kazanılır, ruh olmayınca ne desek boş
EURO 2024 D gurubu eleme maçında Ermenistan ile karşı karşıya geldik.
Bu maça kadar dört maçta üç galibiyet bir mağlubiyet alarak dokuz puanla lider konumunda idik. Kazanıp işi garantileyip rahat bir nefes alacaktık.
Ermenistan dört maçta iki galibiyet bir mağlubiyet bir beraberlik alarak 7 puan toplamış oldu.
Bu beraberlik ile 5 maçta 10 puan toplamış olduk.
Ancak, gruptaki rakibimiz Hırvatistan ise 3 maçta iki galibiyet bir beraberlik ile 7 puan alarak 2. Sıraya yükseldi. Bu arada Galler ve Ermenistan’ ı da ortak etmiş olduk.
Hırvatistan eksik olan maçlarını kazanır ise puanını 13 yapacak ki bu da grubun lideri olması demek.
Gelelim maça, İşin doğrusu Ermenistan’ ın maça bu kadar agresif, istekli aynı zamanda sert başlayacağını tahmin etmiyordum.
Oyuncularımız, rakibi küçümseyici tavırlar içinde olunca, Ermeni oyuncuların daha fazla efor sarf etmeleri ve dirençlerinin artmasına sebep oldu.
Bizim yapmamız gereken, ayağa pasları, geçiş oyununu, daha iyi yapan, defansın arkasına atılan toplarla etkili olan taraf Ermeniler oldu.
Oyuncularımız takım oyunu yerine bireysel oynayınca, kısaca ben atayım kahraman olayım düşüncesinde hareket edince aradığımız golü bulamadığımız gibi, çok da etkili olduğumuzu söyleyemem.
Geriye tek ümidim duran toplar kaldı. Kazandığımız duran topları da verimli kullanamayınca ilk yarı hiç de tahmin etmediğim bir sonuçla 0-0 tamamlandı.
İkinci yarıya bir an önce gol bulma ümidi ile başladık. Ne yazık ki golü, 49. Dakikada Dashyan atınca tam anlamıyla şok yaşadık.
Rakip öne geçince özgüveni ve direnci arttı, daha etkili ataklar yapmaya başladı.
Geriye düşünce mücadele etmek aklımıza geldi. Arka arkaya köşe vuruşları kazandık. Fakat gol bulamadık. Bunun yanında Ermeniler daha sert ve zamana oynamaya başladı.
Ermenistan öne geçtikten sonra sanki yenik durumda gibi daha istekli oynayan tehlikeli ataklar yapan taraf olması nasıl izah edilir bilmiyorum.
Her geçen dakika işi zora soktuk, şuursuzca ataklar yaptık, bu ataklarımızdan birinde 88. Dakikada Bertuğ dönen topa düzgün vurdu beraberliği sağladı. 1-1
Kalan dakikalarda 2. Golü bulmak için baskı kursak da başaramadık. Maç 1-1 sonuçlandı.
Yere göğe sığdıramadığımız oyuncularımıza Ermenistan takımının nasıl mücadele ettiği defalarca izlettirilmeli.
Kazandığı her topu laubali bir şekilde kaybeden, kendini beğenmiş oyuncuları milli takıma seçen, milli takımın başına bu hocayı getiren federasyonun bir an öce görevine son verilmez ise biz bu çileyi daha çok çekeriz.
Milli maçlar ruh ile kazanılır, havalarından yanına varılmayan oyuncularımızda ruh olmayınca ne desek boş.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

- Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ten AK Parti İlçe Teşkilatına Ziyaret...
- Seydişehir 1915, Süper Amatör Küme Hazırlıklarına Devam Ediyor...
- AK Parti ve MHP Teşkilatlarından Başkan Ustaoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti
- Kızılay’dan Üniversite Öğrencilerine Sıcak Karşılama...
- 15 EYLÜL DÜNYA LENFOMA FARKINDALIK GÜNÜ
Haber Yazılımı: CM Bilişim