• İstanbul23 °C
  • Ankara25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milliyetçi Hareket Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Eyyup Gül 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
18 Mayıs 2020 Pazartesi 08:54

Milliyetçi Hareket Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Eyyup Gül 19 Mayıs Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Gül; "Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşması ile mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak aynı esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim.

 

"19 Mayıs, Millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak, Türk Milletinin onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşamasını sağlamak amacıyla başlatılan milli hareketin ilk adımıdır. Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet ve gerçekleştirdikleri ilke ve inkılaplar; toplumu, Devleti ve kurumları çağdaş bir yapıya kavuşturmuşlardır. Cumhuriyet yönetimi; halkı, Vatanının ve Devletinin gerçek sahibi ilan etmiştir. Laik ve demokratik Cumhuriyetin kurulması, halkımıza önemli kazanımlar sağlamış, Milletimize çağdaş dünyanın kapılarını sonuna kadar açmıştır. Bugün, Türk insanının yaşamını rahat, huzur ve güven içinde sürdürmesini, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, tek devlet, tek millet, tek din, tek bayrak ülküsüne bağlılığımıza, borçlu olduğumuzu unutmamalıyız ve unutturmamalıyız.

 

Bu anlamlı günün Büyük Önder Atatürk tarafından Türk Milletinin gençlerine “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözleriyle Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan edilmesi onlara verdiği değerin ayrı bir göstergesidir.

 

19 Mayıs 1919, “yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir” düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür. Türkiye Cumhuriyetinin doğmasına sebep böyle bir günde, Türk Milletinin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını onurla ve gururla kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anarak, Yüce Mevla’dan rahmet dileyip, saygılarımı sunuyorum.”

 

Eyyup Gül

Milliyetçi Hareket Partisi

Seydişehir İlçe Başkanı

Bu haber toplam 957 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim