• İstanbul18 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİRAÇ KANDİLİ, SEYİDHARUN CAMİİ’NİN MANEVİ HAVASINDA EDA EDİLDİ
06 Nisan 2019 Cumartesi 11:05

MİRAÇ KANDİLİ, SEYİDHARUN CAMİİ’NİN MANEVİ HAVASINDA EDA EDİLDİ

Miraç Kandili nedeniyle Seyidharun Camii'nde kandil gecesi eda edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seyidharun Camii’nde kılınan yatsı namazının ardından kandil gecesini eda etmek üzere toplanan cemaatin kandillerini kutladı.

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ve Meclis üyeleri Seyidharun Camiinde kılınan namazın ardından cami cemaati ile sohbet ederek kandillerini kutladılar. Miraç Kandil’ini, Seyidharun Camii'nin manevi havası içerisinde eda etmek isteyen vatandaşlara; Belediye Başkanı Mehmet Tutal, eşi Melek Tutal ve AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay tarafından karanfil hediye edildi.

 

Miraç Kandil’ine kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Tutal “Merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı ve mübarek üç aylar içerisinde yer alan, içinde büyük hikmetler bulunduran, mucizelerle dolu Miraç Kandili, biz Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. Peygamber Efendimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği günü ifade eden Miraç Kandil’inin, dargınlıkları gidermek, nefisleri terbiye etmek, hayatın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat olduğunu unutmamalıyız. Bu mübarek gecede kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki değerlerimizin yeniden canlanmasına gayret göstermeliyiz. Miraç hadisesi bizlere ilahi rahmet ve huzura erişmenin, hakikat arayışında zirveye ulaşmanın, kalp ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselmekten geçtiğini bildirmektedir. Bu mübarek gecede Cenab-ı Allah’a yapacağımız dualarımız ile İslam Âleminin birlik ve beraberlik içerisinde barış ve huzur getirmesini diliyor, tüm İslam Âleminin Miraç kandilini kutluyorum’’ dedi.

Bu haber toplam 1576 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim