• İstanbul13 °C
  • Ankara6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OKUMA AZMİNİ KAYBETMEYEN DURMUŞ ALİ YAŞAR’A BAŞKAN TUTAL’DAN ZİYARET
14 Kasım 2020 Cumartesi 11:24

OKUMA AZMİNİ KAYBETMEYEN DURMUŞ ALİ YAŞAR’A BAŞKAN TUTAL’DAN ZİYARET

Seydişehir’e bağlı Taraşçı mahallesinde ikamet eden ve 11 yaşında kas hastalığına yakalanan, yaşamını yatağa bağımlı olarak sürdüren Durmuş Ali Yaşar’ı Belediye Başkanı Mehmet Tutal evinde ziyaret etti.

Taraşçı Beldesi'nde oturan Durmuş Ali Yaşar, ilköğretim 5'inci sınıfta iken kas hastalığına yakalandı. Hastalığı hızla ilerleyen Yaşar, vücudunu fazla hareket ettiremediği için yatağa mahkum oldu. Hastalığı nedeniyle okulunu da bırakmak zorunda kalan Yaşar, okuma azminden vazgeçmeyerek yatağa bağımlı olarak ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimi tamamladı.

Çocukluk ve öğrencilik hayallerinin yarım kaldığını belirten Durmuş Ali Yaşar, geç de olsa yarım kalan okuluna devam ettiği için mutlu olduğunu ve en azından lise öğrenimini bitirdiğini kaydetti. Hedefinde üniversite okumak olduğunun fakat rahatsızlığı ve maddi imkanlar nedeni ile okuyamadığını da dile getiren Durmuş Ali Yaşar Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Tüm engellere rağmen okuma alışkanlığından vazgeçmeyerek hem ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini tamamlayan hem de sayısız kitap okumaya devam eden Yaşar’ı tebrik eden Başkan Tutal, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Okumayı çok seven Yaşar’a kitaplar da hediye eden Başkan Tutal, Yaşar’ın azminin herkese örnek olacağını söyledi.

Bu haber toplam 906 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim