• İstanbul22 °C
  • Ankara27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN
08 Şubat 2019 Cuma 14:28

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

 

2918 sayılı Karayolları Trafik kanunun 74. Maddesinde yapılan değişiklik sonrasında Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan kavşak giriş çıkışları yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamak ve ilk geçiş hakkını yayalara vermek zorunda,

Bu çerçevede Seydişehir de ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN, uygulaması yapıldı.

Uygulamaya Kaymakam Aydır Erdoğan, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Jandarma komutanı Salih Yahya, Engelliler derneği başkanı Münevver Yalçınkaya, Esnaf Kefalet Başkan Durmuş  Onar, Şoförler odası Başkanı Hasan Ünvar, Minibüsçüler odası başkanı Gültekin Kayak, Jandarma ve İlçe Emniyet müdürlüğü trafik birimleri katıldı.

Atatürk caddesinde yapılan uygulamada, Kaymakam Erdoğan yaptığı açıklamada; Görevli kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işaretleri ve levhalarla belirlenmiş kavşak giriş, çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken sürücülerin yavaşlaması, ve varsa yayalara yol vermesi gerektiğine dikkat çekerek, bu kurala uymayan sürücülere Karayolu Trafik kanununun 74. Maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağını, artık önceliğin yayalarda olduğunu söyledi.

Daha sonra Jandarma ve İlçe trafik ekipleri, yaya geçidinde uygulama yaparak, bu konuda sürücüleri uyardı. 

Bu haber toplam 769 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim