• İstanbul23 °C
  • Ankara25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel özgüven sistem lisesi açılacak
23 Mart 2019 Cumartesi 10:57

Özel özgüven sistem lisesi açılacak

Seydişehir Özgüven Sistem Koleji önümüzdeki eğitim-öğretim yılı itibari ile bünyesine Özgüven Sistem Lisesini dâhil edecek.

Okul binasında yapılan basın toplantısında konuşan özgüven yönetim kurulu başkanı Hacı Göncü, Özgüven Sistem Koleji anaokulu, ilkokul ve ortaokul bünyesine önümüzdeki eğitim öğretim yılına Özgüven Sistem Lisesinin açılacağını söyledi.

Özgüven Sistem Koleji’nin misyonu hakkında bilgi veren Sıtkı Özkal; “Öğrenim hedefimiz, öğrencilerin amaç ve ilgilerini göz önüne alarak, öğrencinin bir bilim alanında edindiği bilgi ve teorilerle bu bilginin günlük yaşamındaki kullanım alanları arasında bağ kurmalarına yardımcı olacak biçimde planlanmıştır.” dedi.

Özgüven Sistem Koleji’ne katkıda bulunmak için Alanya’dan gelen, özel okul alanında 3 yaş ile 18 yaş arasında öğrenciler üzerine 15 yıllık tecrübesi olan Eğitim Danışmanı Şule Noyan; “Kökende doğru olan, eski köy enstitülerinde olduğu gibi ezberden uzak, yaşayarak öğrenme üzerine bir eğitim sistemi kurmaya çalışacağız. Çünkü ezberler geçicidir, öğrenmeler kalıcıdır. Öğrenmeyi sağlayan şey ise çocukta ilgi ve merak uyandırmaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Özetlemek gerekirse; eğitim sistemimizde bir sınav gerçeği var. Bu gerçeği göz ardı etmeden, akademik başarı odaklı ama sınav grubuna gelmeden çocuğa doğru öğrenmesini sağlayacak eğitim sistemini kurmaya çalışıyoruz.” dedi.

Toplantıya, Okul Ortaklarından İşadamı Hüseyin Gıynaş, Eğitimci Sıtkı Özkal, Eğitim Danışmanı Şule Noyan ve öğretmenler katıldı.

Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim