- 16:15 - 15 EYLÜL DÜNYA LENFOMA FARKINDALIK GÜNÜ
- 16:11 - AK Parti ve MHP Teşkilatlarından Başkan Ustaoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti
- 08:40 - Kızılay’dan Üniversite Öğrencilerine Sıcak Karşılama...
- 08:35 - Seydişehir'de Yaşlılık Saha Araştırması Gerçekleştirildi..
- 08:28 - Seydişehir 1915, Süper Amatör Küme Hazırlıklarına Devam Ediyor...
- 10:43 - BAŞARI, ONUR VE GURURLA 54. YILA…
- 10:32 - 55 Yıllık Evli Çift Ziyaret Edildi...
- 10:31 - Armada Yeşil Beyaz Platformu'ndan Konyaspor Başkanı Ömer Atiker’e Ziyaret
- 15:50 - CHP Seydişehir İlçe Örgütü’nden Hasan Ustaoğlu’na Tepki:
- 14:58 - Abdulkadir Güler’den Dikkat Çeken İstifa: “İnanç ve Değerlerimle Bağdaşmıyor
- 08:59 - BASIN AÇIKLAMASI
- 14:42 - Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu AK Parti’ye Katıldı
- 13:11 - Flaş Gelişme: Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu AK Parti’ye Katılıyor
- 13:29 - Seydişehir’de İlköğretim Haftası Etkinliklerle Kutlandı...
- 09:52 - BAŞKAN ERKOYUNCU: “2027 YILINDA PATATES TOHUMUNDA DIŞA BAĞIMLILIK BİTECEK”
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





Özgüvenimizi kaybettik
Futbolda özgüven çok önemli. Gerek bireysel pozisyonlarda, gerekse takım organizasyonlarında oyuncuların özgüveni o kadar önemli ki, özgüveni kaybettiğin anda kaleci ile karşı karşıya kalsan bile topu auta atarsın.
Fenerbahçe deplasmanın da Konyasporlu oyuncuların akıllarının Malatya maçında kaldığı net bir şekilde görüldü.
Serkan’ ın takım için de ne kadar önemli olduğu açıkça ortaya çıktı. Futbolda atanın ve tutanın çok iyi olacak.
Serkan’ ın kalede olması sahada ki 10 arkadaşına müthiş bir motivasyon ve özgüven verdiği Fenerbahçe maçında açıkça görüldü.
Konyaspor lu oyuncuların ayağına top gelince bir an önce toptan kurtulayım düşüncesi vardı. Bunun sebebi özgüven kaybı.
Özgüveni kaybedince aman hata yapmayayım düşüncesi ile topu verimli kullanabilecek bir arkadaşına vermenin yerine, top benden bir an önce gitsin düşüncesi hakim oldu.
Durum böyle olunca çok az ayağımıza gelen topları da verimli kullanamadık.
Bulduğumuz tek gol de rakibe çarpan topun kaleye gitmesi ile oldu. Yani Fenerbahçe golü kendi kalesine attı.
İlk yarıda skor üstünlüğünü eline geçiren Fenerbahçe, kendini yormadan ayağa pas yaparak rahat bir oyun ortaya koydu.
Bu oyunla Konyaspor’ un Fenerbahçe karşısında puan çıkarması gerçekten mucize olurdu. Sahada iyi olan oyuncumuz yoktu.
Malatya maçı sonrası Fenerbahçe ile oynamak da şanssızlık oldu.
Maçın geneline baktığımızda, Konyaspor’ lu oyuncuların kafasının Malatya maçında kaldığının açıkça görüldüğünü söylemek abartı olmaz.
Umarım, Konyaspor içine düştüğü özgüven kaybını kısa sürede atlatır.
Değilse işimiz çok zor.
SERKAN-SERKAN-SERKAN
Kaleci Ertuğul çok iyi bir kaleci olacak. Kendini gösterdi, ancak şöyle bir durum var. Konyaspor Serkan ile oynamaya alıştı. Kalede Serkan varsa seyircinin de oyuncunun da kafası rahat oluyor.
Malatya maçının 20. Saniyesinde Serkan’ ın ceza sahası dışında elle oynadığı pozisyon sonrasında gördüğü kırmızı kart talihsiz bir an olarak hatıralarda yerini almalı. Yani bu pozisyona takılıp kalmak, içine düştüğümüz durumu daha da çıkmaz hale getiri. .
Pozisyon ile ilgili Serkan’ a hiçbir eleştirim yok. Konyaspor Malatya karşısında çok iyi oynadı, pozisyonlar değerlendirilmiş olsa bambaşka konuları konuşuyor olacaktık.
Burada dikkat çekmek istediğim konu, motivasyon. Serkan’ ın oyundan atılması ile önce seyirci ümidini kaybetti. Sonra da Konyasporlu oyuncular.
Ümidini kaybetmesine rağmen seyirci yine de takımı çok iyi destekledi. Konyaspor da hakkını yemeyelim 10 kişi çok iyi mücadele etti.
Her zaman ifade ederim, Konyaspor’ un rakipleri Anadolu takımlarıdır.
Bunun sebebi Başta federasyon. Hakemler ve spor yorumcuları, Anadolu takımlarını figüran olarak görüyor.
Dün böyle idi, bugün böyle, yarında böyle olacak. Konyaspor’ un bu durumu görüp planlamasını ona göre yapması gerekir.
Gerçi bu durumu en iyi Aykut Kocaman bilir, spor yaşamı boyunca çok şahit olmuştur.
Ama net ifade edeyim Serkan Konyaspor için çok önemli. Mutlaka sahada olmalı.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim