• İstanbul16 °C
  • Ankara15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PEYGAMBERİMİZ VE AİLE AHLÂKI KONULU KONFERANSA YOĞUN İLGİ
27 Eylül 2025 Cumartesi 08:54

PEYGAMBERİMİZ VE AİLE AHLÂKI KONULU KONFERANSA YOĞUN İLGİ

Seydişehir Müftülüğünce toplumda aile bağlarının güçlendirilmesi ve değerlerin yeni nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen “Peygamberimiz ve Aile Ahlâkı” konulu konferans, geniş katılımla millet bahçesinde gerçekleştirildi.

Konferans, il müftülüğünün öncülüğünde, yerel yöneticiler, akademisyenler, din görevlileri, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşların yoğun ilgisiyle yapıldı.

Mevlid-i Nebi'nin 1500. yılı münasebetiyle gerçekleşen konferans, Seydişehir müftüsü Fatih Koç’un açış konuşmasının ardından Konya il müftü yardımcısı Mustafa Şimşek, Hz. Peygamber’in aile hayatındaki sevgi, saygı, hoşgörü ve adalet anlayışı örneklerle aktardı.

Katılımcılar, günümüzde yaşanan ailevi sorunlara karşı bu öğretilerin önemli bir rehber olduğunu dile getirdi.

Mustafa Şimşek, ‘’ Aile bireyleri arasındaki iletişimin güçlenmesi, ebeveynlerin çocuklarına değer aktarımı ve toplumun ortak ahlâkî değerlerde buluşması önemlidir. Hz. Peygamber’in aile içindeki sevgi, saygı, adalet, sabır ve merhamet anlayışını örneklerle anlattı. Katılımcılara, modern dünyada aile yapısının karşılaştığı sorunlara karşı Hz. Peygamber’imiz uygulamalarla yol gösterici olmuştur. Konferansımız aile kurumunu koruma ve toplumda ahlâkî değerleri canlı tutma adına önemli bir adım olmuştur.’’ İfadelerini kullandı.

Müftülük yetkilileri, katılımcılara teşekkür ederek, benzer etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim