• İstanbul17 °C
  • Ankara17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
REKTÖR CEM ZORLU’ DAN BAŞKAN TUTAL’ A ZİYARET
25 Temmuz 2020 Cumartesi 10:59

REKTÖR CEM ZORLU’ DAN BAŞKAN TUTAL’ A ZİYARET

 

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaret etti.

 

Rektör Cem Zorlu’nun Başkan Tutal’ı ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan’da katıldı.

 

Rektör Zorlu ve Başkan Tutal, Seydişehir N.E.Ü Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi, Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Seydişehir Meslek Yüksek Okulu ile eğitim öğretim ve işleyişi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

Başkan Tutal’ı makamında ziyaret eden Rektör Zorlu, şehir gelişimlerinde üniversitelerin önemine değinerek Belediye ve Üniversite işbirliğiyle hem Seydişehir’i kültürel ve sosyal anlamda kalkındırmak, hem de üniversite öğrencilerine daha sosyal bir eğitim hayatı sunmak için çalıştıklarını belirterek Seydişehir Belediyesi ve hayırsever işadamlarıyla birlikte işbirliği yapmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Seydişehir’in sosyal, kültürel ve şehircilik alanlarında her geçen gün daha da geliştiğini söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’in gelişmesinde yüksekokul ve fakültelerin önemli etkiye sahip olduğunu söyledi. Seydişehir’in sosyal, kültürel, eğitim ve şehircilik alanlarında daha da geliştirmek için üniversitelerle işbirliklerini arttırmak istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Necmettin Erbakan Üniversitemiz ile birlikte Seydişehir’imizde eğitim alanında önemli yatırımlar yapıyoruz. Özellikle geçtiğimiz yıllarda hayırsever işadamımız Kamil Akkanat ile birlikte ilçemize kazandırdığımız Sağlık Bilimleri Fakültesi, ilçemizin sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağlamaktadır. Bizler de belediye olarak yüksekokul ve fakültelerimizde öğretim gören gençlerimize daha sosyal bir ortam sağlamak, eğitim hayatlarına katkıda bulunmak için sosyal etkinlikler düzenleyip projeler üretmeye devam ediyoruz” dedi.

 

Termal Fizik Tedavi Merkezi Konya’nın ve bölge ilçelerin ihtiyacını karşılayacak

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte işbirliklerini daha da geliştirip, Seydişehir’e yeni projeler kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “2019 yılında faaliyete geçirdiğimiz, ilçemizin 18 yıllık hayali olan Seydişehir Belediyesi Seydi Şifa Termal Tesisleri, sağlık turizmi açısından ilçemizin en önemli hizmetleri arasında yerini aldı. Termal tesisimizin tamamlanmasıyla ilçemizde özel müteşebbislerimizle birlikte termal yatırımları da artmaya devam ediyor. Bunun yanında ilçemizin güçlü termal su altyapısını daha da verimli kullanabilecek, Konya’mıza ve bölge ilçelerimize hizmet verecek projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Necmettin Erbakan Üniversitemiz ile birlikte işbirliği yapmaya devam ediyoruz. İnşallah yakın zamanda, termal su bakımından güçlü bir alt yapıya sahip olan ilçemizin bu kaynağını fizik tedavi alanında da kullanmayı hedefliyoruz. Bu projemizi hayata geçirdiğimizde hem şehrimiz, hem bölge ilçelerimiz, hem de ilçemiz için önemli bir hizmet olacaktır” diye konuştu.

İlçede bulunan Meslek Yüksekokulu ve Fakültelerde yeni bölümlerin açılmasının ilçeye daha da değer katacağını söyleyen Başkan Tutal, konuşmalarını şu şekilde

sürdürdü, “İlçemizde eğitim hayatına devam eden MYO ve Fakültelerimizin kapasitesinin arttırılması, ilçemize yeni bölümlerin açılması, ilçemize daha da değer katacak, şehrimizin gelişimini daha da hızlandıracaktır. Bu sebeple hemşirelik bölümümüzün kontenjanını arttırmak, fizik tedavi gibi yeni bölümleri açmak en büyük hedeflerimizdendir. Bunun yanında Sağlık Meslek Yüksek Okulunu biran önce hayata geçirmek istiyoruz. Mühendislik fakültesinin de eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya tüm ilçe sakinlerimiz adına teşekkür ediyor, birlikte gerçekleştireceğimiz projelerimizin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 826 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim