• İstanbul7 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ressam- Şair, yazar Mehmet Aydın ile Söyleşi
26 Haziran 2021 Cumartesi 11:00

Ressam- Şair, yazar Mehmet Aydın ile Söyleşi

Seydişehir’in başarılı ressamı ve yazarı Mehmet Aydın ile sanata dair evinde röportaj gerçekleştirdik.

Mehmet Aydın kimdir?

1968 Bağra köyünde (Kumluca) doğdu. İlkokul mezunu. 2 çocuğu var. Halen ilçede sanatsal yaşamının yanı sıra roman ve şiir kitap yazarı. İnşaat ustalığı yapmaktadır.

Sanat hayatınız nasıl başladı ve sanat anlayışınız nasıl şekillendi? İlk sanatsal çalışmanızla birlikte ilk kişisel sergi deneyiminizi anlatır mısınız?

Resim yapmayı 16 yaşındayken abimden öğrendim. 1986 yılında tablolarımı yapmaya başladım. Diğer yandan da inşaat işçisi olarak çalışıyordum. Bu arada ‘Siyah Gülümseme’ adlı şiir kitabımı yayımladım. Ankara ve İstanbul’da karma sergilere katıldım. Geçen aylarda ilk sergimi Seydişehir’de açtım. Tablolarımla ilgili sanatseverlerden iyi tepkiler aldım. Şimdide sosyal içerikli roman kitabımı yayımlamaya hazırlanıyorum.

Sanatçı tarifiniz üzerinden kendinizi nasıl okuyorsunuz?

Sanat dünyasının 37. yılını geride bıraktım. Toplumunun duygularını, yaşanmışlığını, acılarını tablolarıma ve yazdığım kitabıma yansıtıyorum. Kimseye saldırmıyorum, sataşmıyorum. Toplumun değerlerini düşünüyorum. Genelde yazılarımda halkımıza nasıl ulaşırım diye yazılarımı ona göre yazıyorum.

Sanat hayatı üzerine hedefleriniz nelerdir?

Hangi sanatsal faaliyet üzerine olursa olsun ben yaygınlaşmasını toplumun ve yetkililerin benimsemesini istiyorum. Ben nefesim tükeninceye kadar sanatçı olarak çalışacağım, İstiyorum ki sanat birçok yere ulaşsın; yayılsın. İnsanlar sanatı paylaşsın. İnsanlar sergimi görsünler, yaptıklarımı duysunlar, bir kent için bir şeyler yapayım, projeler üreteyim. Ben bunları istiyorum.

Yakın zamanda bir sergi veya kitap yazımı var mı?

115 tabloluk bir resim çalışmam var. Bunların bir kısmını yaptım. Kasım aylarında Türkiye ve yurt dışında sergileyerek sanatseverlerimizle buluşturmayı hedefliyorum. Ayrıca sosyal içerikli Romanımda yolda. Bu kitabımı da okuyucularıma sunacağım.

Evinizde bizi konuk ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Sanatsal yaşamınızda başarılar dileriz!

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim