- 15:19 - Seydişehir Belediyesi’nden Muharrem Ayında Gönüllere Dokunan Aşure İkramı
- 15:17 - Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksekokulu’ndan Sürdürülebilir Geleceğe Yatırım: Yenilenebilir Enerji Teknikerliği Programı Açıldı
- 14:58 - AK PARTİ İLÇE BAŞKANI RAMAZAN ARIN; 15 TEMMUZ TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR
- 14:41 - Seydişehir’de 15 Temmuz’un 9. Yılı Etkinliklerle Anıldı…
- 14:35 - AŞUREYE DAVET
- 10:36 - MUHSİN YAZICIOĞLU CADDESİNE 6 MİLYONLUK YATIRIM
- 10:28 - LGS 2025 Türkiye birincisi Konya’dan çıktı! Ecrin Nisa Kaya tüm soruları doğru yaptı
- 10:25 - MHP Seydişehir Teşkilatının Geleneksel Aşure programı Yoğun ilgi gördü...
- 10:22 - İhsan Tekin ortaokulu'na İlave 24 derslik yapılıyor...
- 10:19 - CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş: Tutuklanan Adana Büyükşehir belediye Başkanımız Karalar yalnız değildir
- 10:13 - KONYA ŞEKER’DEN ÜRETİCİYE 410 MİLYON TL AVANS DESTEĞİ
- 10:11 - Seydişehir Belediyesinden İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi
- 14:20 - Başsavcı Kadir Yalçın Özkubat Veda ziyaretinde bulundu
- 14:16 - Alacabel Tüneli 2026 yılında açılıyor…
- 14:09 - KONYA’DA UNUTULAN BİR DEĞER; ŞEYHZADE AİLESİ 3
H. Yüksel GÜLAY / SPOR AKTÜEL





SALI GÜNÜN SOHBETİ
Başkanlık kupası voleybol ve Futbol maçları sona erdi. Artık bundan sonrakı çalışmalar önümüzdeki sezon için. Hem futbolda hemde Voleybol turnuvalarında güzel maçlar oynandı. Mühim olan kupayı kazanmak değil sportmence yarışmaktır. Geçen yılın şampiyonu bir bakarsın bu yıl dereceye bile girememiş olur. Türkiyemizdeki Süper Lig Kulüplerine bir bakın birde ikinci Lig takımlarına çoğu Süper ligden düşmüş ve tekrar süper lige çıkmak için yarış içinde olan ekipler. İzmirin, Ankaranın, Adana’nın ve diğer illerimizin zihinlerimizden çıkmayan takımları şimdi tekrar eski günlerine dönme çabasındalar.
Seydişehir’deki spor faaliyetleri de diğer Konya İlçelerinin gerisinde değil. En azından onlar kadar sesimiz çıkıyor, şöyle bir geriye dönelim ve Eti SAS’ın O muhteşem yıllarını bir hatırlayalım. Yanımıza yaklaşanlara aşk olsun. Ortalığı bir birine katıyor diğer bütün takımların korkulu rüyası oluyorduk. Şimdi ki BAL Liginin bütün ekiplerine ortalığı dar ediyorduk. O Alüminyum Stadyumu ne şöhretli takımları ağırladı adeta onlara ders verdik. Yetmiş yaşını aşmış kişiler bile yolda sokakta bu hafta maçımız kiminle diye soru sorarlardı. Diyeceksinizki geçmişe mazi yenmişe kuzu derler. Ama iş o kadar basit değil. Ne yani o güzelim günleri hiç anmayacak hiç yazmayacakmıyız. Geçmişini bilmeyen bir spor toplumu olurmu. Eti SAS dönemini boşverelim desek bizim dönemimizi hiç hatırlamayacakmıyız. Seydişehir’deki Gençlerbirliği Trosspor rekabetini hiç dile getirmeyecekmiyiz.
Benim yaşımdaki veya benden büyük ağabeylerimizle yolda sokakta karşılaştığımız zaman ayak üstü de olsa o günlerden bahseder anılarımızı tazeleriz. Günlük spor olaylarını yazılı basından ve televizyonlardan hepimiz izliyoruz. Bu geçmiş günleri bizler anlatmazsak şimdiki nesil nasıl bilecek. Sizin zamanınızda futbol mu varmış sizin oynadığınız top diyorsanız o sahada ter döken kardeşlerimizi ağabeylerimizi hatta babalarınızı üzmüş olursunuz. Her devrin bir hatırlanacak tarafı vardır. Samanpazarı ve Termiyelik sahaları unutulmayan maçlara ev sahipliği yapmıştır. Bu gerçeği kimse unutmasın.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

- Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Meslek Yüksekokulu’ndan Sürdürülebilir Geleceğe Yatırım: Yenilenebilir Enerji Teknikerliği Programı Açıldı
- Seydişehir Belediyesi’nden Muharrem Ayında Gönüllere Dokunan Aşure İkramı
- AK PARTİ İLÇE BAŞKANI RAMAZAN ARIN; 15 TEMMUZ TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR
- AŞUREYE DAVET
- Seydişehir’de 15 Temmuz’un 9. Yılı Etkinliklerle Anıldı…
Haber Yazılımı: CM Bilişim