




SEHAL ÖĞRETMENLERİ İTALYA'DA
Seydişehir’in önde gelen eğitim kurumlarından Seyyid Harun Anadolu Lisesi, Erasmus Proje grubu öğretmenleri bir haftalık öğrenme hareketliliği için İtalya’nın Floransa kentine gitti.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Seyyid Harun Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa UÇAN şunları söyledi; “Okulumuz AB Projeleri konusunda deneyim sahibi bir kurum. Okulumuzun Uluslararasılaşma Strateji Belgesinin bir parçası olarak hazırladığımız ve Avrupa Birliği tarafından hibelendirilen -Deneyimleyerek Öğrenmede yenilikçi bir yaklaşım Okul Botanik Bahçem ve okul Müzem-An Innovative Approach To Experiental Learning “My School Botanical Garden And School Museum” isimli projemiz özgün ve etkin yönleriyle proje paydaşlarımız içerisinde öne çıkmaktadır.
2024-1-TR01-KA122-SCH-000217516 numaralı Okul Eğitimi projemiz kapsamında üçüncü hareketliliği Erasmus proje grubu öğretmenlerimiz tarafından 20 Haziran 2025’te İtalya’nın Floransa şehrine gerçekleştirildi" dedi.
Proje Koordinatörü Tarih Öğretmeni Ercan ARSLAN ise "Proje kapsamında Tarih, Görsel Sanatlar, İngilizce, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlarında 6 öğretmenimiz 23 Haziran-27 Haziran 2025 tarihleri arasında ev sahibi kurum Europass Teacher Academy /Firenze'de "Müzelerde Proje Tabanlı Öğrenme ve Kültürel Miras konularında kursa tabi olacaklar. Ortak eğitim söyleşileri ve aktiviteleri gerçekleştirecekler. Ekibimiz aynı zamanda Konya ve Seydişehir hakkında Tarih, kültür ve Çevre temalı özel bir sunum da yapacak. Öğretmenlerimizden bu hareketlilikle; Eğitimde Dijital teknoloji ve yöntemler, Müzelerin derslere entegrasyonu, sürdürülebilirliğin önemi, Yeşil Beceriler, Avrupa vatandaşlığı, Kültürel farkındalık, Dil becerileri uygulamaları konularındaki yetkinliklerini geliştirmeleri ve Okulumuzun bu alanlardaki deneyimlerini ev sahibi kurumla paylaşmaları beklenmektedir. Böylelikle okulumuzun 2024-2028 Stratejik planlamasında Eğitimde kalitenin arttırılması kısmında ele aldığımız haliyle, Erasmus Projeleri konusundaki kurumsal kapasitemizi de geliştirmiş olacağız. Eğitimde sınıf dışı ortamları derslere dahil ederek, deneyimleyerek öğrenmede yeni bir ivme yakalayacağız” dedi.
Haber Yazılımı: CM Bilişim