• İstanbul7 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“ŞEHİT BURAK AYDOĞAN” İSMİ KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK
17 Ekim 2020 Cumartesi 10:36

“ŞEHİT BURAK AYDOĞAN” İSMİ KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK

Seydişehir İmam Hatip Ortaokulunda, Siirt’te askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burak Aydoğan adına Şehit Kütüphaneleri Topluluğu tarafından kütüphane açıldı.

 

İmam Hatip Ortaokulunda oluşturulan Burak Aydoğan Kütüphanesinin açılışı Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yahya İsa Koca, Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve şehidin ailesi tarafından gerçekleştirildi.

 

Şehit Kütüphaneleri topluluğu adı altında bir grup gönüllü tarafından başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Konya Koordinatörü Mustafa Horoz; “şu ana kadar 1 tanesi Makedonya olmak üzere Türkiye’de 205 kütüphanemizi kurduk. Ben hem kendi evladımı, hem de yeğenimi şehit verdim. Bu oluşumda yer alarak kendi evlatlarımla birlikte diğer şehitlerimizin de isimlerini gönüllülerimizde birlikte yaşatıyoruz. Topluluğumuza destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza, gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi

 

Şehitlerimizin adını yaşatmak için her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; şehitlerimiz bizim için her zaman önemlidir. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Seydişehir Belediyesi olarak eğitime de önemli katkılarda bulunuyoruz. Çoğu zaman bizde şehitlerimiz adına yapılan proje ve çalışmalara destek oluyoruz. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz çalışmanın bu anlamda çok anlamlı ve güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu kütüphane öğrencilerimizin gelişmesine ve bilgi birikimlerini yenilemelerine büyük katkıları olur “ diye konuştu.

Kaymakam Aydın Erdoğan ise;” Şehit Burak Aydoğan adına düzenlenen kütüphanemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İmam Hatip Ortaokulumuzda şehidimizin adına açılan kütüphane, öğrencilerimizin vatan sevgisinin ne kadar önemli olduğunu anımsamalarına vesile olacaktır” dedi.

Konuşmaların akabinde Şehit Burak Aydoğan adına İmam Hatip Ortaokulunda kurulan kütüphanenin açılışı ilçe protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim