• İstanbul19 °C
  • Ankara24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞEHRİMİZİ RENKLENDİRDİK
18 Mayıs 2020 Pazartesi 08:47

ŞEHRİMİZİ RENKLENDİRDİK

Seydişehir Belediyesi ekipleri, baharın gelmesiyle birlikte şehrin tüm bölgelerinde peyzaj çalışmalarına başladı.

 

Ekipler kent estetiğini güzelleştirmek için kavşaklara ve refüjlere menekşe, kadife, vapur dumanı, sardunya, papatya ve mevsimlik çiçek dikti.Başkan Tutal, dikimi yapılan çiçeklerin ilçeye görsel güzellik katacağını ifade etti.

Park ve bahçeler ile orta refüjlerin daha estetik bir görünüme kavuşturmak adına yoğun bir mesai harcadığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bahar mevsimine uygun olarak şehir merkezi ve ana yollarda bulunan orta refüjler ile hemşehrilerinin yürüyüş yapmak için tercih ettiği alanlarda mevsime uygun olan çiçeklerin dikiminin başladığını kaydetti.

Ekipler tarafında gerçekleştirilen çiçek dikimi çalışması ile şehrin daha estetik bir görünüme kavuşacağını kaydeden Başkan Tutal, “Şehrimizde halkımızın gözlerine ve ruhlarına hitap edecek modern bir görüntü kazandırmak amacıyla ekiplerimiz ile birlikte çiçek dikimi ve peyzaj çalışmalarını başlattık. Belli bir süre önce mevsim şartlarına uygun lale ve sümbül çiçeklerimizi ekmiştik. Daha sonra bu çiçeklerimizin tohumlarını alarak kaldırdık.

Şu an ise mevsimine uygun menekşe, kadife, vapur dumanı, sardunya, papatya olmak üzere 25 Bin adet çiçek açan bitkilerimizi ekiyoruz. Kentimizin güzelliğine ayrı bir renk katıyor. Amacımız şehrimizin daha modern ve güzel bir görünüme kavuşması " dedi.

 

Orta refüjlerimiz ve kavşakların şehrin vitrinleri ve görünen yüzü olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "şehrimizin ana arter cadde ve sokaklarında bulunan ihtiyacı olan bütün refüjlerde ve kavşaklarda bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Aynı zaman çiçek dikimini gerçekleştiren ekiplerimiz, vatandaşlarımız estetik olarak gözlerine hitap eden, çiçekleri şekillendirerek görsel bir sunum sunmaktadır. Şehrimizin daha sağlıklı ve modern bir görünümde olması için çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecek. Çiçek dikimini gerçekleştirdiğimiz bütün bölgelerde halkımızın gerekli hassasiyetleri göstererek korunması noktasında bizlere yardımcı olacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 953 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim