• İstanbul22 °C
  • Ankara24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SELÇUKLU PARKI VE AİLE ÇAY BAHÇESİ SEYDİŞEHİR HALKININ HİZMETİNE AÇILDI
01 Eylül 2018 Cumartesi 11:01

SELÇUKLU PARKI VE AİLE ÇAY BAHÇESİ SEYDİŞEHİR HALKININ HİZMETİNE AÇILDI

Selçuklu Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi tarafından ortaklaşa hayata geçirilen Selçuklu Parkı ve Aile Çay Bahçesi hizmete açıldı.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, açılışı yapılan Selçuklu Parkı ve Aile Çay Bahçesinin 1 milyon 290 bin liraya mal olduğu, bunun 750 Bin lirasını Selçuklu Belediyesinin karşıladığını kaydetti.

 

Selçuklu parkının açılış törenine Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Tüfekci, Konya Ak Parti Milletvekili Gülay Samancı, Kaymakam Aydın Erdoğan, Büyük Şehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Belediye Meclis Üyeleri , MHP İlçe Başkanı Abdullah Söğüt, CHP İlçe Başkanı Orhan Özel ve Sivil Toplum örgütleri Başkanları , mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Vaat ettikleri projelerin ve hizmetlerin tamamını yerine getirdiklerini, şehre yeşil alan kazandırılmasında ise önemli hizmetlere imza attıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Projelerimizin içerisinde yer alan yeşil şehir projemiz en önemli olanlardandı. Bugün Hizmete açtığımız Selçuklu Parkı güzel bir hizmet. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve devlet hazinesinin arasında bulunan bu alanı takas yoluyla kazandırdık.680 bin lira harcama yaparak ilçemize yeşil alan sahibi kıldık

 

İlçe tarım binasının olduğu alanda yeşil alan olacak. Sırada Halk eğitim merkezinin olduğu alan var. Bu alanlarda yeşil alan olunca şehir merkezi adeta nefes alacak.Bu hizmetlerimizin gerçekleşmesi ile yeşil şehir projelerimizi tamamlamış olacağız. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde Büyük Şehir Belediye Başkanımız ayrıca özellikle bürokrasi işlerimizin hızlanmasında Kaymakam Aydın Erdoğan beyin büyük emekleri oldu. Sizlere layık olabilmek için elimizden gelen tüm gayretleri sarf ediyoruz. Daha güzel bir Seydişehir'de sizlerle beraber olmayı arzu ediyoruz. Çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen emeği geçen herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 

Kafeterya kısmının ise kaba inşaatı tamamlandığını ihale usulü ile bir işletmeciye kiralık verildiğini kaydeden Başkan Tutal; halka açık olan Selçuklu parkının 1milyon 290 bin liraya mal oldu. Bunun 750 bin TL si, Selçuklu Belediyesi tarafından karşılandı. Selçuklu Parkımız çocuklarımızın eğlenebilecekleri oyun alanları, süs havuzu ve ışıklandırmasıyla, Şehrimize kazandırılan güzel bir park oldu. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullansınlar “dedi.

 

Bugün özel bir gün diyerek konuşmasına başlayan Kaymakam Aydın Erdoğan; Başkanımızın ilçemizde göreve geldiği günden bu güne yapmış olduğu icraatları çok güzel. Seydişehir doğası, tabiatı ve insanları ile mükemmel bir yer.Seydişehir kendi klasmanında ki ilçelerle kıyaslandığı zaman önemli mesafeler kat etmiş yaşanabilir bir ilçe. Vatandaşlarımızın daha modern , nefes alabileceği bir mekana kavuşuyor. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Bize ecdadımızın bir armağanı olan Zafer Bayramında hep birlikteyiz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı;Bu gün içinde yaşadığımız süreçte ülkemizde artık çok iyi şartlarda ülkemizin gelişmesi için, çok yoğun faaliyetler devam ediyor. Baskılar devam etse de Türk Milleti olarak çok güçlüyüz ve irademiz sağlam.Bu zorluklarında üstesinden çok rahatlıkla geleceğiz. Bu gün burada önemli bir birliktelik için bulunuyoruz. Ak Parti Belediyeciliğinin çok güzel bir örneği için buradayız.Biz bütün zorluklara birlikte, beraber hep birlikte , elbirliği ile mücadele ederek karşılık vereceğiz, veriyoruz da. Seydişehir Belediyemizle birlikte çok güzel bir birliktelik oluşturduk. Çok güzel bir park oluştu” dedi.

 

Bu parkın bizim için hatırası var diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ; benim Selçuklu Belediye Başkanı olduğum dönemde Mehmet Başkanımızın bir park talebi oldu. Kardeş şehir olduğumuz için bizde destek verdik. Seydişehir’e son 5 yılda çok önemli hizmetlerde bulunduk. Bulunmaya devam ediyoruz. Hem alt yapı çalışmaları hem de üst yapı çalışmalarında 124 Milyon lira değerinde bir yatırım Seydişehir’imize gerçekleştirildi. Seydişehir’i metropol bir ilçeye dönüştürmek için gayret sarf ediyoruz. AK Parti Belediyeciliği bir markadır. ”şeklinde konuştu.

 

16 yıl içerisinde ülkemizde hizmet noktasında çok önemli değişiklikler yaptık diyen Konya AK Parti Milletvekili Gülay Samancı; Hak ve hürriyetten başlamak üzere yerele kadar her alanda dokunmadığımız nokta hiç kalmadı. Bundan sonraki süreçte de sizlerinde desteği ile bu hizmetlerimiz daha da güçlenerek devam edecek. Güzel hizmetlerle birlikte sizlerle birlikte buradayız. Seydişehir önümüzdeki günlerde daha güzel hizmetler alacaktır” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Adem Bebek tarafında yapılan dua ile Selçuklu Parkın kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek , parkın gezilmesi ve çeşitli ikramlar ile program sona erdi.

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim